ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol passa el tràmit d'Islàndia

L'equip periquito es mesurarà en la següent prèvia de l'Europa League amb el Lucerna

rpaniagua49296055 graf1657  reikiavik  islandia   01 08 2019   el centrocampis190801232025

rpaniagua49296055 graf1657 reikiavik islandia 01 08 2019 el centrocampis190801232025 / Carlos Mira

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El confús camí que ha de conduir l’Espanyol cap a la seva primera presència a Europa en 12 anys va consumir aquest dijous el primer episodi. L’equip periquito, que ja va vèncer per 4-0 en l’anada disputada a Cornellà, va repetir triomf a Islàndia (1-3) contra el voluntariós Stjarnan, que va millorar la seva imatge, però va sucumbir davant la superioritat periquita.

David Gallego no volia cap tipus de confiança després de la golejada de l’anada. Va dissenyar, fins i tot, una sessió sobre gespa artificial a Sant Adrià per adaptar-se millor a la superfície de l’estadi Stjörnuvöllur de la localitat de Gardabaer. Mil espectadors van assistir al duel que va servir per certificar la classificació dels blanc-i-blaus per a la següent prèvia, en què es mesuraran amb el Lucerna, ja amb el Monito Vargas a punt. El club suís va repetir triomf per la mínima davant el seu rival a les Illes Fèroe. 

Suplència de Wu Lei

Aquest pols, amb l’anada a Suïssa el pròxim dijous i tornada a Cornellà el dia 15, pujarà el nivell d’exigència per a un Espanyol que espera certificar en l’últim envit (22 i 29 d’agost) la seva presència en el sorteig de la fase de grups de l’Europa League, el 30 d’agost a Mònaco. Aquesta ha de ser la recompensa per a la setena plaça que va aconseguir l’equip periquito la Lliga passada. 

Gallego va introduir alguns retocs a l’onze, començant per la ubicació de Dídac Vilà (en l’òrbita del València) en el lateral esquerre, fet que va permetre a Pedrosa avançar la seva posició. Granero va ser el damnificat per aquesta decisió, mentre que Víctor Sánchez va reforçar la medul·lar en detriment de DarderWu Lei va ser suplent també, una circumstància que no acaben de comprendre els seus fidels seguidors del mercat asiàtic. 

Pedrosa, protagonista

El pla va funcionar de meravella al tècnic, ja que Pedrosa va ser el primer protagonista amb una acció personal que va culminar amb la dreta (m. 4). El gol del veloç jugador del planter va atorgar encara més tranquil·litat a un Espanyol que va estrenar oficialment el seu segon equipament de color verd.

"L’equip va fent passos petits, ens en anem satisfets", diu Gallego

Notícies relacionades

En una plàcida eliminatòria només hi va haver un sobresalt. Javi López va cometre un penal sobre Aegisson que Halidorsson va enviar als núvols (m. 18). Els islandesos van desaprofitar una ocasió ideal per batreDiego López, que va tornar a patir en un xut llunyà que va enviar a córner. Poc abans, Borja Iglesias va topar amb el pal en un gran cop de cap després d’un centre de Dídac. 

El tràmit de la segona meitat va servir perquè el 'Panda', autor d’un doblet en l’anada, tornés a marcar (m. 52) mentre segueixen els dubtes sobre la seva continuïtat. No va faltar tampoc el segell del Chucky Ferreyra, que va firmar el tercer abans del gol de l’honor islandès «Anem fent passos petits a poc a poc. Hem mostrat respecte i ens en anem satisfets», va valorar Gallego. 

Stjarnan, 1; Espanyol, 3

<strong>Stjarnan: </strong>Björnsson (5); J. Laxdal (4), E. Laxdal (5), Rauschenberg (5), Aegisson (6);Hauksson (4), Hédinsson (6), Rúnnarsson (5); Fodilsson (4), Ragnarsson (5), Halidorsson (4). Tècnic: Sigmundsson (5). Canvis: Gribenco (5) per Halidorsson (m. 64); Hafsteinsson (5) per Ragnarsson (m. 69); Sigurdsson (7) per Rúnnarsson (m. 69).