acord fifa

El Mundial de les futbolistes s'amplia de 24 a 32 seleccions

Infantino anuncia la mesura després de l'èxit experimentat a França 2019

dmoreno33366375 file   in this july 5  2015  file photo  the unite160401130237

dmoreno33366375 file in this july 5 2015 file photo the unite160401130237 / Elaine Thompson

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de la FIFA va aprovar per unanimitat l’ampliació de 24 a 32 seleccions participants en la Copa Mundial femenina a partir de l’edició vinent.

Després de l’aprovació de l’ampliació, s’hauran d’actualitzar els documents, calendaris i terminis de treball previstos per a l’organització de la competició, en relació amb la presentació, avaluació i nomenament de les candidatures de les federacions interessades a acollir l’edició del 2023.

La FIFA iniciarà un procés de consulta amb les confederacions a fi de desenvolupar una proposta relativa a l’assignació de places, subjecta a l’aprovació del consell, segons van comunicar a través d’un comunicat.

«L’èxit devastador del Mundial d’aquest any a França va corroborar que és el moment d’aprofitar l’entusiasme entorn del futbol femení per adoptar mesures concretes que fomentin el seu creixement», va declarar Gianni Infantino, president de la FIFA. «M’alegra que aquesta proposta es faci realitat», va afegir.

«Una bona oportunitat»

Notícies relacionades

«L’ampliació va més enllà de les vuit seleccions que s’afegiran al torneig: aquest creixement significa que dotzenes de federacions organitzaran els seus programes sabent que se’ls presenta una veritable oportunitat de classificar-se», va dir Infantino.

«El Mundial és l’al·licient més efectiu per a la professionalització del futbol femení, però se celebra cada quatre anys i és tan sols la cúspide d’una piràmide encara més gran. Mentrestant, hem d’establir les bases i enfortir la infraestructura de desenvolupament del futbol femení en totes les confederacions», va concloure el president.