Ràpid ascens

L'Andorra de Piqué puja a Segona B després de pagar 450.000 euros

Compra la plaça que deixa el Reus, que va baixar a Tercera per no pagar el seu deute

aguasch47732103 barcelona spanish defender and kosmos investment company pre190424123742

aguasch47732103 barcelona spanish defender and kosmos investment company pre190424123742 / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El FC Andorra, propietat de Gerard Piqué, ha ascendit a la Segona B després de pagar 452.022 euros per cobrir la plaça vacant del Reus, que va baixar a Tercera per no pagar el seu deute, segons informa la RFEF.

Així, ocuparà la plaça del Reus després de constatar-se que és el club que compleix els requisits establerts i l’ordre de preferència fixat en la normativa. La Federació Espanyola de Futbol "ha analitzat les sol·licituds rebudes i ha pres aquesta decisió aplicant el Reglament General. D’aquesta manera, el FC Andorra és l’equip de 3a Divisió que milita en el grup català al qual pertany el Reus, descendit per impagament. Aquest supòsit està contemplat en el Reglament de la Federació".

El club compleix tots els requisits establerts a la circular número 11 de la present temporada esportiva, en la qual es fixava en 452.022 euros la quantitat que havia de dipositar en primera instància per optar a la plaça.

Jugadors del FC Andorra durant un entrenament / Arxiu

El FC Andorra, que dirigeix l’empresa Kosmos Holding, del blaugrana, havia confirmat l’interès per adquirir la plaça vacant a Segona B. El club andorrà, que va ascendir a Tercera aquesta passada temporada, va enviar a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) la sol·licitud formal i la seva intenció de pagar l’aval per aconseguir la plaça. El termini va acabar divendres passat. Entre les ofertes presentades hi havia equips de fora de Catalunya, com el Zamora, el Jaén, l’Intercity alacantí o el Linares.

Notícies relacionades

L’Andorra va ascendir a Tercera Divisió aquesta temporada després de guanyar la lliga a primera Catalana i només les bones relacions de Gerard Piqué, que va aconseguir amb el club a finals de l’any passat, Luis Rubiales, president de la RFEF, van fer possible la seva candidatura a la plaça a Segona B.

És la primera vegada en la història del futbol espanyol que un equip aconsegueix ascendir en una mateixa temporada dues categories. De Primera Catalana a Tercera per mèrits esportius i, de Tercera a Segona 'B', als despatxos.