FINAL ESPANYA-PORTUGAL (18.30 H. TVE-1)

La generació d'Abel Ruiz busca el triplet a l'Europeu sub-19

L'equip de Santi Denia aspira al tercer estiu d'or després de l'Europeu sub-17 i els Jocs del Mediterrani

'La Rojita' ja va competir en la fase de grups amb Portugal, defensora del títol, amb resultat d'empat a un gol

jmexposito49200274 graf8557  erev n  armenia   24 07 2019   el delantero de la 190726200659

jmexposito49200274 graf8557 erev n armenia 24 07 2019 el delantero de la 190726200659 / Vahram Baghdasaryan

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La selecció espanyola de futbol sub-19 lluitarà aquest dissabte (18.30 hores. TVE-1) a Erevan (Armènia) per sumar el seu 11è títol continental en la categoria. S’enfrontarà a Portugal, defensora del títol, amb qui el conjunt de Santi Denia ja va lluitar en la fase de grups, amb el resultat d’empat a 1. 

En cas de guanyar, Espanya desempataria amb Anglaterra (totes dues ostenten 10 Europeus sub-19), però sobretot seria la  cirereta per a una generació, la que lidera amb els seus gols el blaugrana Abel Ruiz, que els últims tres estius s’ha abonat a les finals (i, de moment, a guanyar-les). El 2017 es van proclamar campions d’Europa sub-17 i l’any passat com a sub-18 a Tarragona es van emportarl’or en els Jocs del Mediterrani (amb el davanter del Barça B com a màxim artiller del torneig). A Armènia van a buscar la tercera.

“No hi ha cap favorit, serà un partit de tu a tu”, exposa Abel Ruiz. “Tenim molta confiança, ja hem fet tres finals i hem tingut una història molt bonica aquesta generació, tenim moltes ganes de jugar aquesta final”, reconeix el capità espanyol. 

El secret, la unió

Notícies relacionades

El seleccionador espera un partit “molt igualat”, com va ser el de la fase de grups. “En una final poques vegades hi ha un favorit, però és veritat que hem de millorar en el torneig i que davant tenim un gran rival”, afirma Denia. Espanya va passar com a segona de grup a semifinals, però allà va empatar sense gols contra França, que va tombar per penals amb l’últim xut del valencianista Ferran Torres. Portugal, d’altra banda, va fer caure Irlanda (4-0). “Així que passen els partits veus que l’equip va creixent i cal confiar molt que es pot aconseguir portar el trofeu a Espanya”, creu el seleccionador.

Els blaugrana Abel Ruiz i Arnau Tenas, després de ficar-se a la final. / EFE

Per al seu ‘nou’ indiscutible, aquesta final és un moment molt especial. “Això és històric, som una gran pinya i junts hem aconseguit moltes coses, sempre hem tingut la sort d’ajuntar-nos els mateixos i amb molt bona relació. Aquest ha sigut l’únic secret d’aquesta generació”, diu Abel Ruiz, que creu que el bloc és davant de la seva última gran cita: “Tant de bo no fos l’últim partit, però és molt difícil ajuntar-nos tots a la sub-21. Esperem que puguem acabar amb un bonic final”.