PRESENTAT A MONTILIVI

Unzué: «Accepto el repte de pujar el Girona a Primera"

El flamant tècnic blanc-i-vermell evita pronunciar-se sobre el 'cas Oikos' i dona per fet que entrenarà a Segona

jmexposito48616792 graf6068  madrid  12 05 2018   el entrenador del celta  juan190614175606

jmexposito48616792 graf6068 madrid 12 05 2018 el entrenador del celta juan190614175606 / J P GANDUL

2
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

Juan Carlos Unzué ha sigut presentat aquest divendres a Montilivi com a nou entrenador. Va firmar per una temporada, però seran tres si aconsegueix tornar l’equip a Primera Divisió i mantenir-lo. L’èxit del Girona, doncs, també serà el d’Unzué, que en la seva primera frase també va donar el titular: "Accepto el repte de pujar el Girona a Primera".

El tècnic, nascut fa 52 anys a Pamplona, va arribar sol. Era una de les condicions del director esportiu, que va proporcionar a l’entrenador un equip amb gent de la casa: Chicho Pélach (tècnic del Peralada en segona B) i Juan Carlos Moreno (integrant de l’àrea esportiva) seran els seus col·laboradors més directes. Iñaki Codichach s’encarregarà de la preparació física; Omar Harrak es mantindrà com a entrenador de porters i Aitor Unzué, fill de Juan Carlos i analista amb Eusebio Sacristán, ha sigut repescat per treballar colze a colze amb el seu pare.

"Tinc la sort d’haver treballat amb Machín i amb Eusebio, haver après de tots dos i ser amic dels dos, però jo soc Unzué. Intentaré prioritzar ser capaç de veure on se sent més còmode i rendeix més cada jugador. I tot i que vivim dels resultats, intentarem aconseguir-los a través d’un bon futbol. Mirarem de ser un equip que domini els màxims aspectes del futbol amb pilota i sense pilota. I ser com més camaleònics i forts millor", va argumentar.

No es fa il·lusions

Tot i que el cas Oikos segueix sobre la taula i els advocats del Girona continuen defensant els drets del club per intentar mantenir-lo q Primera Divisió, Unzué no va voler especular ni fer-se il·lusions. "He vingut per entrenar el Girona a Segona divisió. I mentre no hi hagi canvis, hem de posar el 100% d’atenció en la Segona A".

Notícies relacionades

El nou tècnic del Girona va reconèixer que és possible que hi hagi bastantes novetats malgrat que la gran majoria dels futbolistes de la plantilla tenen contracte en vigor almenys per al curs 2019-20. "Visualitzo canvis, però el més important és convèncer aquells que ens agradaria quedar-nos. Però si no aconseguim això, sí que és fonamental que els que es quedin sigui gent compromesa i amb il·lusió. ¿Per què no es pot fer un pas cap enrere amb la intenció de fer-ne després dos cap endavant?", es va preguntar el tècnic, convençut que l’any sabàtic li ha servit per recuperar l’energia que necessitava per liderar el nou projecte de Montilivi. "Crec que la decisió d’agafar-me un any de descans va ser bona. He pogut veure el futbol des d’una altra perspectiva, reflexionar, conèixer altres entrenadors... I penso que he crescut tant o més que altres anys en què he estat treballant", va afegir.