FINAL D'UNA ERA

Kompany se'n va del City i serà jugador entrenador de l'Anderlecht belga

El defensa central multicampió amb Pep Guardiola complirà la doble funció al club on va fer els seus primers passos com a futbolista

aguasch48228825 files  in this file photo taken on may 6  2019 manchester ci190520121954

aguasch48228825 files in this file photo taken on may 6 2019 manchester ci190520121954 / PAUL ELLIS

2
Es llegeix en minuts

Vincent Kompany deixa el Manchester City després d’11 anys al conjunt ‘blue’ per tornar al’Anderlecht de Brussel·les, club que el va veure néixer, i exercir allà la doble funció de jugador entrenador pels pròxims tres anys. El belga se’n va de la institució anglesa després d’aconseguir tots els títols domèstics aquesta temporada: la Premier League, la FA Cup, la Copa de la Lliga i la Community Shield. És la primera vegada en la història que un equip anglès ho aconsegueix.

“No em puc creure que estic escrivint això, les meves últimes paraules com a ‘blue’”, va començar escrivint el belga en el seu comunicat a Facebook. “El City m’ho ha donat tot aquestes 11 temporades i jo he provat de tornar-li alguna cosa del que m’ha donat”, va continuar el defensa, que va fer un golàs clau a la penúltima jornada de la Premier League, davant el Leicester, que va facilitar el títol per als de Guardiola.

“És la decisió més passional i la més racional que mai he pres. Mai oblidaré la lleialtat que em van brindar tots els fans del City en aquests anys, tant en els bons moments com en els dolents. També vull donar les gràcies a Pep i tot l’‘staff’ tècnic”, va explicar Kompany, que tanca un cicle d’11 anys, 360 partits, 20 gols i 12 títols alManchester City.

“Estic agraït de tot el que he viscut al City però cal seguir endavant i per això trio aquest desafiament. Pels pròxims tres anys exerciré la doble funció de jugador entrenador a l’Anderlecht. Allà vaig començar amb 6 anys i vaig fer els meus primers passos com a professional”, va finalitzar el belga.

Segons el director esportiu de l’equip belga, Michael Verschueren, Vincent determinarà la tàctica de l’equip i dels que juguen, però quan estigui sobre el terreny de joc, hi haurà un entrenador que s’ocupi de donar les indicacions. “És una cosa una mica fora del comú, però el club té la necessitat d’innovar i aquest és el primer pas”, va explicar el directiu en declaracions al diari ‘Le Soir’. 

Notícies relacionades

Vincent Kompany es va formar a l’Anderlecht de Brussel·les, on va debutar el 2003 amb 17 anys. Allà va disputar tres temporades i va guanyar dos títols de lliga per després aterrar a l’Hamburg  el 2006 i finalment passar al club ‘citizen’ el 2008.

A més ha jugat dues Copes del Món amb la selecció de BèlgicaBrasil 2014, on va arribar fins als quarts de final, i a Rússia 2018, on va fer un gran Mundial i va aconseguir el tercer lloc.