La penúltima jornada de Lliga

El Girona es queda a un miracle de la salvació

El València assalta el quart lloc després de guanyar l'Alabès i gràcies a la derrota del Getafe a Barcelona

GRAF9608  GIRONA  12 05 2019 - El centrocampista brasileno del Girona Douglas Luiz  i  controla el balon ante el centrocampista del Levante  Jose Campana  d   durante el partido de LaLiga Santander entre el Girona FC - Levante UD jugado en el Campo Municipal Montillivi  EFE David Borrat

GRAF9608 GIRONA 12 05 2019 - El centrocampista brasileno del Girona Douglas Luiz i controla el balon ante el centrocampista del Levante Jose Campana d durante el partido de LaLiga Santander entre el Girona FC - Levante UD jugado en el Campo Municipal Montillivi EFE David Borrat / David Borrat (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

La cruel derrota del Girona, amb un gol del Llevant a cinc minuts del final, va salvar d’una tacada el Valladolid, el Vila-real i el mateix Llevant, alhora que va deixar en una baralla a dos a l’última jornada la lluita per evitar el descens, entre l’equip d’Eusebio i l’altre implicat que no va aconseguir puntuar, el Celta. Amb tres punts sobre l’equip català, abans de rebre el descendit Rayo Vallecano dissabte vinent,el conjunt gallec té a favor seu la diferència de gols, amb el duel particular igualat, amb 6 gols d’avantatge.

El Vila-real i el Valladolid van certificar la salvació matemàtica amb les seves victòries davant l’Eibar i el Rayo Vallecano i, tret d’una derrota a Vigo i una victòria del Girona que combini, entre les dues, un superàvit golejador català de set gols; l’equip d’Eusebio serà equip de Segona Divisió.

La lluita per la Champions

Després d’un inici de temporada més que dubitatiu, assolat per una plaga d’empats que el va allunyar molt dels llocs europeus, Marcelino ha aconseguit reconduir la temporada del València fins arribar a una semifinal europea, a la final de Copa, encara per resoldre’s, i el quart lloc de la Lliga, amb el premi de tornar la Champions, a una jornada del final.

Després de la desfeta davant l’Arsenal, les opcions de tornar a la màxima competició europea passaven per reaccionar davant una ressaca europea que, de la mateixa manera que el va apressar a Mestalla, va condicionar un Barcelona que va posar fer tocar de peus a terra al Getafe amb un onze molt titular.

Pendent del Camp Nou, l’equip valencianista va començar perdent davant l’Alabès, amb un gol a pilota aturada, peròva reaccionar amb gols de Carlos Soler i Santi Mina,encara en el primer temps, i encara abans que el Barcelona fes efectiu el sorpasso al Getafe, exhaust al final d’un camí que se li ha fet massa llarg. Ja a la segona part, Gameiro va sentenciar el resultat per deixar a les seves mans la plaça de Lliga de Campions,que haurà de ratificar a l’últim partit, com a visitant, davant un Valladolid ja salvat.

El Sevilla era el que tenia les opcions de Champions més reduïdes, transformades en remotes després d’empatar davant l’Atlètic a Madrid, gràcies a un gol de Sarabia en el segon temps enmig del comiat de Godín,a l’espera que perdin el València i el Getafe, a casa del Vila-real, ja salvat, l’últim dia per intentar ser quart.

Europa League

L’Athletic va deixarla seva presència a Europa la pròxima temporada a falta d’un punt a l’última jornada,gràcies a una victòria forjada amb dos gols de Raúl García en dos minuts d’inspiració de Muniain, que va ficar de ple el Celta en l’embolic del descens. A l’última jornada,encara podria evitar dues prèvies d’Europa League, si guanya l’equip de Caparrós a Sevilla.

Notícies relacionades

Encara amb alguna opció europea es manté la Reial Societat, que va remuntar el gol de Brahim, que continua reivindicant el seu lloc de cara a la pròxima temporada, davant un Madrid fràgil, desfet després de l’expulsió de Vallejo, i impotent davant el festival a Anoeta. L’equip donostiarra s’enfronta a l’Espanyol en l’última jornada amb opcions de ser el setè per a qualsevol dels dos, després de la victòria dels espanyolistes a Leganés, sempre que l’Athletic perdi a Sevilla.

Última jornada

Per a l’última jornada no es repetirà la coincidència de tots els partits de la jornada, amb quatre xocs sense transcendència classificatòria: Eibar-Barcelona, Llevant-Atlètic, Reial Madrid-Betis i Osca-Leganés. Amb la permanència en joc, ocuparan un mateix horari els enfrontamentsAlabès-Girona i Celta-Rayo Vallecano;mentre que queden quatre partits amb implicacions en la lluita per les places europees, previstos per al dissabte a les 20.00 hores: Valladolid-València, Getafe - Vila-real, Sevilla-Athletic i Espanyol - Real Sociedad.