LLIGA SANTANDER

Les claus de la 36a jornada de Lliga

Amb el títol decidit, encara queda per determinar la quarta plaça i quins equips baixaran a Segona

zentauroepp47937256 graf9746  girona  28 04 2019   el jugador del girona cristia190503110907

zentauroepp47937256 graf9746 girona 28 04 2019 el jugador del girona cristia190503110907 / Robin Townsend

5
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

SEVILLA CF – LEGANÉS

La Champions passa pel Pizjuán    

Divendres, 21.00 h GOL

“No entrar a Champions seria una desil·lusió, però toquem ferro”, adverteix Joaquín Caparrós conscient que els seus tenen la quarta plaça a l’abast. No depenen d’ells mateixos, ja que el Getafe els va guanyar el golaverage, però viuen confiats en l’ensopegades dels de Bordalás. Per accedir a la desitjada quarta plaça, hauran de guanyar els tres partits que els queden. El primer, davant del Leganés al Pizjuán. En el decisiu partit per la Champions no estarà Daniel Carriço, baixa per lesió, ni Banega, sancionat. La bona notícia és que els andalusos recuperen Gonalons, que ha tornat a treballar a bon ritme. Al Leganés, Pellegrino assegura que “l’objectiu són 48 punts”, sis més dels que tenen.

LLEVANT UD – RAYO VALLECANO

Raúl de Tomás, una tornada per somiar

Dissabte 13.00 h, beIN Sports

Una sanció i la famosa ‘clàusula de la por’ l’han allunyat dels terrenys de joc durant dues jornades. Però Raúl de Tomás torna a temps per ajudar els seus en la lluita per la permanència.  Amb 31 punts, a sis de la salvació, el Rayo Vallecano té tres finals per endavant. I només li serveix guanyar-les. O nou punts o a Segona. Afortunadament pels del Rayo, RDT, que durant part de la temporada va fer mèrits per anar a la selecció, arriba amb la intenció de convertir l’esperança de Vallecas en realitat. Perquè la determinació del madrileny és contagiosa, tant o més que l’energia de Jémez, capaç de convèncer un vestuari de l’impossible. I perquè RDT porta el gol a les venes. Catorze gols en el que va de temporada li donen opcions de lluitar amb Aspas (16) pel Zarra. O el que és millor, li donen ales per reviure un Rayo que es veia a Segona. A la final de dissabte, a més, s’enfronta amb un Llevant que arriba amb el dubte d’‘El Comandante’ Morales.

RCD ESPANYOL – AT. MADRID

Europa encara és possible

Dissabte 16.15 h, beIN Sports

Víctor Sánchez ho té clar. “Si guanyem els tres partits, serem molt a prop d’Europa”. El migcampista periquito confia que l’Athletic punxi en un parell de partits i manté vives les esperances de la seva afició. Perquè sap que jugant com fins ara poden guanyar fins i tot l’Atlètic de Madrid, que vol certificar d’una vegada per totes la segona plaça (li falta un punt). Poden guanyar un Atlètic que ha recuperat Savic i que ja pensa en el mercat de fitxatges.

ALABÈS – REIAL SOCIETAT

Derbi amb Europa en l’horitzó

Dissabte 18.30 h, beIN Sports

L’Alabès continua entossudit a lluitar per les places europees fins a l’última jornada. Però les lesions no l’acompanyen. Rubén Duarte, Ely i Maripán, tots imprescindibles per a Abelardo, han entrenat al marge del grup durant la setmana per arribar al derbi de dissabte. Estan a només tres punts d’Europa i forçaran el que faci falta per fer realitat el somni. Guanyar el derbi davant de la Real seria un gran pas, ja que els donostiarres són a només dos punts dels blanc-i-blaus. I tenen Oyarzabal en ratxa.

CELTA DE VIGO – FC BARCELONA

Certificar la salvació davant del campió      

Dissabte 20.45 h, M+ Partidazo

Després d’alçar el títol de lliga i certificar mig passi per a la final de la Champions, als blaugrana només els queda descansar. Venen d’un esforç titànic davant del Liverpool i encara els queda visitar Anfield; una cosa que vol aprofitar el Celta de Iago Aspas a la recerca de la salvació definitiva. Els celestes tenen 37 punts i creuen que necessiten arribar als 42 per quedar-se a Primera. Una victòria davant del campió, que es presentarà amb un equip suplent, els acostaria al seu objectiu.

Lionel Messi alça el títol de campió de Lliga al Camp Nou / el periódico

GETAFE CF – GIRONA FC

Champions i permanència en joc

Diumenge 12.00 h, beIN Sports

Portu va reviure el Girona davant del Sevilla i el va treure del descens, però la salvació matemàtica encara és lluny de l’abast dels catalans. Per això, volen tornar a guanyar un equip de Champions i demostrar que a Girona no s’han oblidat del futbol. Afortunadament per ells, visiten Madrid, el seu territori fetitxe. Enfront, els de Bordalás buscaran certificar la seva bona temporada amb una victòria que els aferri encara més a la quarta plaça.

SD EIBAR – REIAL BETIS

Ipurua pot ser la sentència de Setién

Diumenge 14.00 h, beIN Sports

Els crits de ‘Quique ves-te’n ja’ no s’aturen al Villamarín. I al Betis se li segueix resistint la victòria mentre veu com Europa comença a ser una utopia. Per això, als despatxos ja es comença a pensar en la següent temporada i tot i que la directiva ha ratificat Setién, Bordalás sona amb força per als bètics. Per sortir del sot, els andalusos intentaran assaltar Ipurua aquest cap de setmana. Allà els espera un equip tocat per les lesions (Rubén Peña i Cardona no podran jugar davant del Betis), però que somia acabar la temporada més amunt de l’esperat.

REIAL MADRID – VILA-REAL

Més proves davant el Vila-real

Diumenge 16.15 h, beIN Sports

Zidane segueix amb el seu càsting particular i cada cap de setmana deixa veure algun jugador. La diferència és que ara està emprenyat. Els seus no van posar resistència davant del Rayo a Vallecas i el tècnic francès va comparèixer davant dels mitjans més emprenyat que mai. Els que no jugaran són Ramos, Benzema i Odriozola, ja que encara segueixen a la infermeria. Als groguetsuna victòria els asseguraria seguir a Primera la temporada que ve.

Vila-real, Llevant, Girona, Valladolid, Rayo i Osca lluiten per la permanència / EL PERIÓDICO

VALLADOLID – ATHLETIC 

Zorrilla esclata contra l’arbitratge

Diumenge18.30 h, beIN Sports

Encara enfadats amb el VAR i l’arbitratge, els val·lisoletans afronten tres partits que els poden enviar a Segona. Per això, l’afició ha omplert els entrenaments amb pancartes en les quals es podia llegir: “Per molt que us faci mal, ens salVARem”. Per a això, haurien de guanyar els tres partits que els queden i que punxi algun dels equips que lluita per la permanència. Aquest cap de setmana no ho tindran fàcil, ja que juguen davant d’un Athletic que no es conforma amb Europa i vol esgotar les seves opcions d’entrar a Champions.

OSCA – VALÈNCIA 

La salvació comença a ser utòpica

Notícies relacionades

Diumenge 20.45 h, beIN Sports

Marquen golassos, enlluernen amb el seu futbol i posen en un compromís qualsevol equip. Però s’han reenganxat tard a LaLiga i l’empat davant del Vila-real els ha deixat amb mig peu a Segona. Tot i que Chimy Ávila, Gallego i companyia no han dit l’última paraula i volen acabar la seva etapa a Primera amb tres victòries. La primera, davant d’un València que lluita per la quarta plaça i que ve de caure davant de l’Arsenal amb canvi de sistema inclòs.