COMMOCIÓ INTERNACIONAL

Iker Casillas, operat després d'haver patit un "infart agut" en un entrenament

El porter del Porto, de 37 anys, es troba fora de perill després d'haver sigut intervingut d'urgència

20190501 435228 casillasinfartor 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En una jornada pendent de la segona semifinal de la Champions, l’atenció es va traslladar a Porto cinc hores abans del duel entre el Barça i el Liverpool al Camp Nou. Iker Casillas, mite del futbol mundial i posseïdor del rècord de partits (176) i temporades (20) en la màxima competició europea, va tenir un infart de miocardi mentre entrenava amb el club portuguès. El porter, de 37 anys, va ser ingressat d’urgència i es troba estable i fora de perill després d’haver sigut operat de la seva malaltia.

La notícia va córrer com la pólvora per les xarxes. El dramatisme va predominar en els primers minuts, però el comunicat del Porto va ajudar a calmar els ànims dins de la lògica preocupació per la salut del millor porter espanyol de tots els temps.

"Estic tranquil"

“Iker Casillas ha tingut un infart agut de miocardi durant l’entrenament del matí d’aquest dimecres, realitzat al Centre d’Entrenament i Formació Esportiva PortoGaia. Està bé, estable i amb el problema de cor resolt”, va informar el conjunt lusità. "Estic tranquil", va dir el porter des de l’hospital hores després. La seva dona, Sara Carbonero, es va assabentar del contratemps a Tarifa i va viatjar immediatament a Porto.

No van tardar a arribar les reaccions des de tots els fronts, començant pel Reial Madrid, el club en què va completar la major part de la seva trajectòria (del 1999 al 2015). "Iker ens ha ensenyat durant tota la seva carrera professional a superar els reptes més increïbles per engrandir la glòria del nostre club. Ens ha ensenyat que rendir-se no hi cap en la nostra filosofia de vida i ens ha demostrat innombrables vegades que ser més fort mentre més dur és el repte és el camí per obtenir la victòria", va dir el club blanc. 

Piqué: "¡Recupera’t aviat, amic!"

El Barça també va recordar el porter madrileny. “¡Molts ànims, Casillas! Rep els nostres millors desitjos per a una ràpida i total recuperació”, va escriure l’entitat blaugrana en el seu compte de Twitter. També es va pronunciar Gerard Piqué, que té una bona relació amb el porter de la seva època en la selecció. Junts van conquerir, per exemple, el Mundial de Sud-àfrica i l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna. “Molta força, Casillas.¡Recupera’t aviat, amic!”, va escriure el central.

El porter de Móstoles, que complirà 38 anys el 20 de maig, tenia obstruïda l’artèria coronària dreta i va haver de ser intervingut d’urgència. Excompanys d’equip i selecció, com ara Cristiano Ronaldo, Ramos, Bale, Pepe, Arbeloa, Figo, Van Nistelrooy, Puyol, Cesc i Silva, també van enviar missatges d’ànims a Casillas, que va mobilitzar, fins i tot, el president del Govern, Pedro Sánchez. “Una forta abraçada per a Casillas i la seva família. Esperem la seva ràpida recuperació i tenir-lo de nou defensant la porteria”, va apuntar el líder del PSOE. 

"Oh, capità, el meu capità"

Altres glòries de l’esport espanyol, com ara Rafa Nadal, Pau Gasol i Fernando Alonso, tampoc van passar per alt el contratemps. Un dels missatges més emotius va ser el del cantant Alejando Sanz. "Oh, capità, el meu capità. Ets imbatible, antònim de gol i sinònim de grandesa. Ens has ensenyat que els desafiaments al camp i a la vida ens fan més forts. T’esperem”, va afirmar el madrileny.

Notícies relacionades

El Porto preparava l’enfrontament de Lliga d’aquest cap de setmana contra el Deportivo das Aves quan Casillas va tenir l’infart. El porter, que va arribar al club lusità el 2015, havia renovat recentment fins al 2020. “El Madrid i el madridisme desitgen veure el seu etern capità recuperat com més aviat millor i li envien tots els ànims del món”, va afegir el comunicat de l’entitat blanca. En el club blanc, Casillas va disputar 725 partits, només superat per Raúl (741).

Tragèdies passades

L’infart  patit pel porter, que té el rècord de partits amb ‘la Roja’ (167), posa en dubte la continuïtat de la seva carrera. En el record més traumàtic queden les tragèdies de futbolistes com Jarque, Puerta, Feher o Vivien Foé, morts per mort sobtada. Menys greu va ser, per exemple, el recent cas de Khedira, operat amb èxit d’una arrítmia cardíaca al febrer.