GETAFE - MADRID (0-0)

El Madrid no desbanca el Getafe de la Champions

L'equip de Zidane, impotent, no va poder fer més davant el sòlid conjunt de Bordalás, que manté el quart lloc

marcosl47896593 graf7713  getafe  25 04 2019  el t cnico franc s del real ma190425233220

marcosl47896593 graf7713 getafe 25 04 2019 el t cnico franc s del real ma190425233220 / Juanjo Martin

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Entre la batalla del Getafe pel quart lloc i la depressió que persegueix al Madrid, l’empat a zero va deixar més satisfets als de Bordalás, que mantenen el quart lloc, empat a punts amb el Sevilla (55 tots dos), que per a un Madrid que va patir un retrocés després de la victòria davant l’Athletic, amb un joc insípid i a l’ombra d’un Getafe que va imposar el seu ritme.

Zidane va remoure l’equip, però només Brahim va mostrar frescor en un partit trist

Zidane va remoure l’alineació a la recerca que alguns aspirants a un lloc a la plantilla de l’any que ve: des d’Isco  fins a Brahim, passant per Valverde i Reguilón, podrien demostrar les seves facultats en un partit dur i complicat davant un Getafe en plena batalla per la quarta posició.

Bale és en un altre capítol, sentenciat pel madridisme i entossudit a no revaloritzar la seva imatge sobre la gespa. Va córrer a cada pilota llarga que li van enviar, però no va produir cap perill i se’n va anar a la banqueta sense mèrits en el seu historial, però amb un altre missatge rebut de la confiança minvant que li té Zidane.

David Soria rebutja davant Casemiro. / AFP / JAVIER SORIANO

Nit freda

El partit va sortir fred, agre, meditabund, tant com l’ambient d’una nit d’hivern als pobles on sempre bufa el vent. El Getafe no juga, deliberadament, ni deixa jugar; la millor ocasió que va generar al primer temps va ser una falta després d’una sacada de banda, però la seva pressió va anul·lar un Madrid que només va escapar amb esclats d’Isco.

Bordalás va solucionar les baixes en defensa amb un doble lateral que no li va produir avantatge a cap sector del camp i va repetir la innovació d’allunyar a Mata de l’àrea, exiliat en una banda perquè jugués a dalt el del planter Hugo Duro.

Bordalás dona instruccions als seus jugadors davant el Madrid. / GETTY / david s. bustamantE

Keylor Navas, amb una doble parada, va salvar el Madrid a la segona meitat

La segona part van augmentar les necessitats, sobretot del Getafe, però el partit no es va acabar de trencar fins i tot ben entrat el final. Isco va disfrutar de la millor ocasió del partit, fabricada entre Carvajal i Brahim Díaz, el madridista que millors detalls va deixar, moments abans que Bordalás fes un canvi per jugar amb els quatre davanters de la seva plantilla.

Canvis de Zidane sense èxit

L’aposta des de la banqueta de Bordalás no es va traduir en més arribades, més aviat en espais perquè el Madrid pogués trobar els seus millors minuts corrent a camp obert. Per aprofitar-ho, Zidane va canviar les bandes, va treure un cansat Brahim i un prescindible Bale perquè entressin Asensio i Lucas Vázquez.

Notícies relacionades

Bordalás va desfer l’invent i va guanyar la batalla pel final de partit. Va aparèixer Keylor Navas per evitar el gol local, però el Getafe ja estava desbocat i va empènyer irremeiablement fins al final.

El Madrid va córrer a la contra amb parsimònia, totalment partit al centre del camp, sense la determinació necessària per deshabilitar l’entramat defensiu que basteix cada setmana el Getafe.