LLIGA SANTANDER

La 31a jornada de lliga, partit a partit

Després de l'apassionant jornada intersetmanal, el Camp Nou podria deixar la competició vista per a sentència en el decisiu Barça - Atlètic de Madrid

zentauroepp42987183 graf7165  madrid  18 04 2018   el delantero del athletic de 190405111113

zentauroepp42987183 graf7165 madrid 18 04 2018 el delantero del athletic de 190405111113 / JuanJo Martin

4
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

GIRONA – RCD ESPANYOL

Derbi entre necessitats

Dissabte 13.00 h, beIN Sports

Separats per un punt en la classificació, el Girona i l’Espanyol s’enfronten en una de les tantes finals que els queden per finalitzar la temporada. I ja se sap que, sent un derbi i tractant-se del Girona, que es jugui a Montilivi poc determinarà. Els d’Eusebio venen de caure amb dignitat al Wanda, mentre que els periquitos van salvar un punt davant de l’Euro-Geta. Dissabte, tots dos necessiten guanyar per allunyar-se de les posicions de descens.

REIAL MADRID – EIBAR

Que continuï el càsting

Dissabte 16.15 h, beIN Sports

Quan semblava tornar la ‘felizzidane’, el València va fer tornar el Madrid a la realitat. Els blancs són el tercer equip espanyol que més gols ha encaixat en totes les competicions (60 en 49 partits) i amb ‘Zizou’ encara no han aconseguit guanyar fora de casa. El tècnic francès assegura que els seus no estan d’examen, però ja ha deixat clar que hi haurà canvis. El primer, a l’onze: dissabte juga Reguilón per Marcelo. Al davant, l’Eibar arriba amb la moral alta després de remuntar contra el Rayo.

RAYO VALLECANO – VALÈNCIA CF

El somni de Jémez o la Champions dels xe

Dissabte 18.30 h, beIN Sports

“No estem morts i cal continuar lluitant”, assegurava Jémez després de l’ensopegada a Ipurua. El tècnic del Rayo sap que se’ls esgota el temps, però té les idees clares: morirà atacant. El seu problema, que s’enfronta amb el València, que encadena 17 partits sense perdre (el seu propi rècord) i apunta amb forces a la plaça de Champions que hi ha en joc.

FC BARCELONA – ATL. MADRID

Sentència o emoció, el Camp Nou decideix

Dissabte 20.45 h, M+ El Partidazo

El frenètic partit de La Ceràmica va deixar entreveure diversos missatges. El primer, que les debilitats defensives del Barcelona no han desaparegut; que l’esquena dels centrals és una basa per a les contres rivals. El més important, que la fam de l’equip sigui insaciable i que Messi i companyia vulguin aquesta Lliga. La primera oportunitat de sentència, dissabte contra un Atlètic que arriba amb els dubtes de Diego Costa i Morata, tots dos tocats.

ALABÈS – LEGANÉS

Tornar a Europa no és una utopia

Diumenge 12.00 h, beIN Sports

Després de perdre la sisena posició en detriment del Sevilla, l’Alabès necessita guanyar si vol mantenir intactes les aspiracions europees. Tot i que l’objectiu ja està aconseguit. "Que l’equip estigui salvat amb el pressupost que té és per omplir el vestuari de xampany", assegura Abelardo. El Leganés, també salvat, arriba amb l’eufòria del que aconsegueix tres punts en l’últim sospir.

GETAFE – ATHLETIC CLUB

Williams apunta a la Champions

Diumenge 14.00 h, GOL

Des que Garitano va agafar les regnes de l’Athletic, els ‘lleons’ són el quart equip amb més punts de la competició. I això és, en part, gràcies al gran estat de forma d’Iñaki Williams. El davanter bilbaí, que vivia ofuscat amb la seva malastrugança golejadora a la Catedral, s’ha envalentit amb Gaikza a la banqueta i ja ha fet 10 gols aquesta temporada, quatre dels quals a San Mamés. El seu somriure al camp parla per si mateix. Els seus números, també. Està vivint la seva millor temporada golejadora en la Lliga i apunta amb força a la Champions. De fet, si superen el Getafe, els ‘lleons’ se situaran de ple en la lluita per la plaça que queda disponible de la Lliga de Campions junt amb el València, el Sevilla, el mateix Getafe i l’Alabès. Una cosa que seria, sens dubte, el premi a un any estratosfèric, un 2019 en què Williams ha desbordat totes les defenses. Perquè mentre els defenses pensen, ell corre, marca i guanya.

VALLADOLID – SEVILLA

La Champions i la permanència passen per Zorrilla

Diumenge 16.15 h, beIN Sports

A Sevilla continuen somiant en la Champions. Però encara no tenen res assegurat. Per això, quan va acabar el matx contra l’Alabès, Caparrós ja pensava en diumenge i a recuperar els seus. Els que no hi seran són Navas i Escudero, per acumulació de targetes. Però continuaran comptant amb Sarabia, que està en ratxa i ha portat l’equip on és ara. Al davant, el Valladolid viurà una altra final per a la salvació. El descens està a un punt.

CELTA DE VIGO – REIAL SOCIETAT

Que sigui el que Aspas vulgui

Diumenge 18.30 h, beIN Sports

Iago Aspas ha canviat el Celta en dos partits. Des que el davanter de Moaña va tornar als terrenys de joc, a Vigo creuen en la salvació. I no n’hi ha per a menys. En el primer partit, Aspas va marcar un doblet. En el segon, va regalar dues assistències i va marcar un dels gols de l’empat. Per això, sabent que la permanència depèn de les seves botes, l’heroi ‘celtiña’ no va dubtar a demanar el canvi per precaució i reservar-se per a la pròxima final davant d’una Reial que torna a apuntar a Europa.

LLEVANT – OSCA

Al bon joc li falta premi

Diumenge 18.30 h, beIN Sport

L’Osca de Francisco no és el que era. El tècnic d’Almeria ha canviat la imatge de l’equip i s’ha emportat elogis de tots els estadis. Però en el futbol, més que de les sensacions, es viu dels gols, dels punts. I això és el que li falta a aquest Osca, al qual els finals del partit l’estan matant. Per sortir de l’última plaça de la taula necessiten guanyar, i això passa per l’assalt del Ciutat de València, on han començat a veure perillar la salvació. Allà, la indignació pel VAR i l’arbitratge és més que una realitat.

BETIS – VILA-REAL

La Ceràmica va marcar el camí

Notícies relacionades

Diumenge 20.45 h, beIN Sports

Podrien tenir la permanència més que assegurada, però venen de dues de remuntades en contra i segueixen a un punt del descens. No obstant, ara saben el camí. Els de Calleja van marcar quatre gols al líder en una classe magistral de contraatacs i volen aprofitar la inèrcia dels seus golejadors per sentenciar el Betis al Villamarín. Al davant, els de Setién intentaran reprendre el vol per no perdre el tren d’Europa.