OPERACIÓ POLICIAL

Més detinguts per participar en una xarxa de dopatge a Àustria

Entre els arrestats figuren quatre esquiadors de fons, un ciclista i un metge alemany

FILE PHOTO: Cross-Country Skiing - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Men’s 50km Mass Start Classic - Alpensia Cross-Country Skiing Centre - Pyeongchang, South Korea - February 24, 2018 - Max Hauke of Austria reacts at the finish line after the race. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

FILE PHOTO: Cross-Country Skiing - Pyeongchang 2018 Winter Olympics - Men’s 50km Mass Start Classic - Alpensia Cross-Country Skiing Centre - Pyeongchang, South Korea - February 24, 2018 - Max Hauke of Austria reacts at the finish line after the race. REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo / Kai Pfaffenbach (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El ciclista austríac Georg Preidler ha reconegut que va participar a la xarxa de dopatge desarticulada la setmana passada durant el Mundial d’esquí nòrdic d’Àustria, en què hi ha implicats almenys sis esportistes més vinculats a aquesta modalitat de fons hivernal. Preidler, que va competir en l’última Volta a Espanya amb l’equip Groupama-FDJ, que l’ha acomiadat de forma immediata, s’ha dirigit personalment a la Fiscalia austríaca per explicar que va estar en contacte amb la xarxa de dopatge sanguini dirigida per un metge alemany, segons ha explicat en diverses entrevistes publicades aquest dilluns per diaris austríacs.

El ciclista ha reconegut que es va deixar extreure sang, tot i que no se la va tornar a injectar abans de competir, per millorar així la capacitat física. Per això, el corredor assegura que sent que ha comès un frau però nega que sigui un "criminal". Nou persones van ser detingudes dimecres passat a Àustria i Alemanya acusades de formar part d’una xarxa de dopatge o d’haver recorregut a dopatge sanguini.

Els arrestats

Notícies relacionades

Entre els arrestats hi ha dos esquiadors austríacs (Max Hauke i Dominik Baldauf), dos estonians (Karel Tammjaerv i Andreas Veerpalu) i un kazakh (Alexey Poltorani) que participaven en el Mundial d’esquí nòrdic a la localitat austríaca de Seefeld. També va ser detingut el metge esportiu alemany, que es creu és el capitost del grup.

A més, la Fiscalia austríaca va anunciar el diumenge que està investigant un altre ciclista professional, identificat per alguns mitjans com Stefan Denifl, sospitós d’haver recorregut també a aquesta xarxa per dopar-se. Denifl va ser el vencedor el 2017 de l’etapa de la Vuelta que va finalitzar a Los Machucos.

Temes:

Dopatge