EL PARTIT DE CORNELLÀ-EL PRAT

L'Espanyol es dona una alegria amb el primer gol de Wu Lei

Diego López para un penal i l'equip periquito desarbora el Valladolid en una gran segona part

rpaniagua47191335 graf6744  cornell  el prat del llobregat  02 03 2019   el de190302144144

rpaniagua47191335 graf6744 cornell el prat del llobregat 02 03 2019 el de190302144144 / Quique Garcia

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol  es va donar una alegria en un partit entretingut que va començar i va acabar de meravella (3-1). L’equip de Rubi va doblegar un Valladolid que va saber reaccionar després del gol més ràpid de la Lliga i va poder anar-se’n al descans amb avantatge si no hagués fallat un penal absolutament decisiu. Diego López el va aturar i va donar vida als periquitos, que van acabar emportant-se una bona estona en una segona part magnífica coronada amb el primer gol de Wu Lei. La victòria ha de servir per arraconar el pessimisme i mirar cap a dalt en el tram final del campionat.

Sempre reconforta acabar un partit amb sensacions tan positives com les d’aquest dissabte. Necessitava un cop així l’Espanyol després del decebedor empat davant de l’Osca a casa i abans d’encarar un calendari complicat amb la visita a San Mamés, el duel amb el Sevilla a Cornellà i el derbi del Camp Nou.

Pel·lícula emocionant

L’equip blanc-i-blau acumula cinc partits sense perdre i torna a ser fiable. Sense recordar encara al fenomenal equip del començament de Lliga, l’Espanyol ha superat una sotragada que va causar massa crítiques per a Rubi, un tècnic excel·lent que sempre s’ha mantingut fidel als seus principis.

“Hem jugat un partit fantàstic. Si avui no hem disfrutat no sé quan ho farem. És el somni de tot entrenador que la seva gent es diverteixi. Hem patit, però estem contents perquè va acabar bé la pel·lícula”, va resumir l’entrenador. En aquest film hi va haver pics d’emoció per als dos bàndols, errors i encerts que van acabar decantant el partit cap al costat blanc-i-blau.

Gol del ‘Panda’ als 18 segons

Fidel a la seva filosofia atrevida i ofensiva, Rubi va donar un pas de rosca més al seu onze ubicant Melendo com a interior en lloc de GraneroHernán, d’extrem dret, va completar l’atac al costat del Panda i Wu Lei. Als val·lisoletans, la lesió de Calero va portar Sergio González a enfortir l’eix central amb el veterà Borja Fernández.

Als 18 segons, el pitxitxi periquito va aprofitar una gran passada de Melendo per batre Masip amb mestria i firmar el gol més ràpid d’aquesta Lliga. Ningú havia anotat tan aviat des de Carmona (Sporting) el gener del 2016. Aquest fantàstic inici va poder corroborar-se amb el 2-0 poc després de treure de centre el Valladolid. Els val·lisoletans van perdre la pilota i el Panda va connectar amb Darder, que va topar amb Masip (m. 2).

Lesió de David López

Tenia molt bona pinta el panorama per a l’Espanyol, però aquest fulgurant començament es va esvair aviat. El Valladolid, lluny d’esquerdar-se, va generar moltes dificultats a l’Espanyol. Sergi Guardiola va donar el primer avís (m. 11) i Alcaraz va igualar amb un xut des de la frontal en una jugada que va suposar, a més, la lesió de David López (m. 17). En un moment es va passar de l’eufòria a la preocupació a Cornellà.

Va notar l’Espanyol la bufetada de l’empat i la marxa del seu capità, que va ser substituït per Lluís López, trist protagonista a l’acció clau del partit. Kiko Olivas va acariciar el segon en una falta llançada per Alcaraz abans de l’ingenu penal del del planter sobre Guardiola. S’entreveia la tragèdia però Diego López es va engegantir amb una magnífica intervenció que va suposar un punt d’inflexió. Tot l’estadi va corejar el nom del porter gallec, que va permetre encarar la segona meitat amb el màxim optimisme.

Moment històric

Notícies relacionades

La inèrcia positiva es va confirmar amb el gol de Mario Hermoso (m. 55), que va tornar l’avantatge als periquitos. Darder es va tornar a embussar en la definició en una altra ocasió claríssima (m. 62), però va esmenar la seva fallada amb una perfecta assistència a Wu Lei. El davanter no va desaprofitar el regal i es va convertir en el primer xinès que marca a la Lliga espanyola. A les 21.24 hores al seu país, en ple ‘prime time’, va tenir lloc aquell moment històric.

Amb el vent a favor l’Espanyol va dominar a pler un Valladolid llastat per aquest error decisiu en el penal. Un gol anul·lat per fora de joc al Panda (m. 70) i l’enganxada final del davanter amb Alcaraz va ser el més ressenyable del desenllaç d’un duel que situa l’Espanyol a la zona mitjana i deixa els val·lisoletans més a prop del desastre. “Les desgràcies ens busquen. Ens creixen els nans”, va deixar anar Sergio en el seu retorn a Cornellà.

Espanyol, 3; Valladolid, 1

ESPANYOL: Diego López (9); Rosales (7), David López (6), Hermoso (9), Dídac Vilà (5); Melendo (7), Marc Roca (7), Darder (8); Hernán (6), Borja Iglesias (8), Wu Lei (8). Entrenador: Rubi (8). Canvis: Lluís López (4) per David López (m. 20); Granero (6) per Hernán (m. 58); Puado (5) per Wu Lei (m. 83).

Temes:

Espanyol