MESURA CONTUNDENT

Sarri fa seure Kepa a la banqueta del Chelsea

L'entrenador italià aclareix que no hi va haver "un malentès" i castiga la insubordinació del meta a la final de diumenge passat

jdomenech47155965 chelsea s argentinian goalkeeper willy caballero  l  watches190227214935

jdomenech47155965 chelsea s argentinian goalkeeper willy caballero l watches190227214935 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El "malentès" amb què tots els protagonistes van sortir al pas era una excusa, un pur subterfugi que quedava desmentit a l’instant perl’expressivitat de les imatges. I si era necessària una confirmació que la negativa de Kepa a sortir del camp a la final de diumenge davant del Manchester City va ser una insubordinació, no va trigar a arribar: a la primera oportunitat, Maurizio Sarri va fer seure l’exporter de l’Athletic a la banqueta.

Wifredo Willy Caballero va ser el meta titular del Chelsea en l’important derbi de Londres davant delTottenham.  Era el primer partit que disputava a la Premier, competició en què ha sigut suplent tota la temporada. Les anteriors cinc aparicions del veterà porter argentí (37 anys) van ser a la Carabao Cup (Derbi), dues a la Lliga Europa (Vidi i Malmoe) i dues a la Copa (Nottingham Forest i Sheffield Wednesday).

Kepa, en primer terme, i Caballero, instants abans que comenci el partit. / PAUL CHILDS (reuters)

Pedro marca l’1-0

El resultat va acompanyar a la decisió de Sarri. El Chelsea va guanyar el Tottenham (2-0) i Caballero va conservar el zero a la porteria, tot i que el travesser el va ajudar abans del descans al rebutjar un xut de Winks. L’única rematada ben dirigida de les nou dels Spurs en tot el partit. Abans havia retardat el primer gol blau a rematada de Gonzalo Higuaín. Pedro va obrir el camí del triomf (m. 57) després de desfer-sed’Alderweireld  i fer passar la pilota entre les cames d’Hugo Lloris i un autogol de Kieran Trippier (m. 85) el va rematar.

Caballero va tenir l’ajuda del travesser en l’únic xut visitant ben dirigit

L’elecció de Caballero no va tenir cap altra lectura que la determinació de Sarri de reimposar la seva autoritat ignorada, violada davant de tot el planeta, quan va voler substituir Kepa per Caballero a tres minuts del final de la pròrroga de la final de la Carabao Cup davant del City. L’opinió pública anglesa va fer costat a l’entrenador, protagonista d’un ridícul planetari per la negativa del meta a abandonar la gespa. 

El jove porterd’Ondarroa  es va queixar de molèsties musculars en una de les seves últimes intervencions. Sarri va voler substituir-lo per dos motius: perl’evidència física, que va requerir la intervenció dels fisioterapeutes, i pelfactor psicològic de recórrer a Caballero en els penals davant dels qui van ser companys seus durant tres temporades (2014-17) alManchester City. Però la substitució no es va poder fer. El City va guanyar la final (0-0) en la tanda de penals (4-3), en què Kepa en va aturar un.

Guanyen tots els rivals

Notícies relacionades

El triomf del Chelsea, sisè, no li va permetre retallar el desavantatge amb els seus antecessors, perquè van guanyar tots, excepte la seva víctima. La Champions segueix a tres punts de distància.

El Liverpool va golejar el Watford (5-0) amb dos doblets de Sané i Van Dijk i un gol d’Origi, i el City va passar moltes angúnies per superar el West Ham: un gol de Sergio Agüero de penal (m. 59). L’Arsenal es va regalar un banquet davant el Bournemouth a casa (5-1, amb dianes d’Özil, Mkhitaryan, Koscielny, Aubameyang i Lacazette) i el Manchester United, l’únic que jugava fora no va fallar amb un clar 1-3 sobre el Crystal Palace, amb gols de Lukaku (2) i Young.