afició violenta

Sis seguidors del Celtic, detinguts a València

Cinc dels arrestats estan acusats d'agredir la Policia i un sisè seguidor, per tràfic de drogues

GRAFCVA2380. PATERNA (VALENCIA), 20/02/2019.- El delantero francés del Valencia, Kevin Gameiro (izqda), junto a varios de sus compañeros, este miércoles durante el entrenamiento previo al partido de dieciseisavos de final de la Liga Europa que el jueves les enfrentará en Mestalla a los escoceses del Celtic de Glasgow. EFE/Manuel Bruque

GRAFCVA2380. PATERNA (VALENCIA), 20/02/2019.- El delantero francés del Valencia, Kevin Gameiro (izqda), junto a varios de sus compañeros, este miércoles durante el entrenamiento previo al partido de dieciseisavos de final de la Liga Europa que el jueves les enfrentará en Mestalla a los escoceses del Celtic de Glasgow. EFE/Manuel Bruque / Manuel Bruque (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Sis aficionats escocesos del Celtic de Glasgow han sigut detinguts a València després de protagonitzar diversos incidents i haver agredit diversos agents de policia amb ampolles, gots i cadires, segons ha informat aquest dijous la Direcció Superior de Policia. Tots ells havien acudit a València amb motiu del partit de tornada de setzens de final de la Lliga Europa, que el seu equip disputa a les 18.55 hores contra el València a Mestalla.

Cinc dels detinguts es trobaven dimecres a la nit en una cerveseria de la Gran Via Marqués del Túria, mentre que el sisè va ser capturat per tràfic de drogues quan es desplaçava amb tren a València des de Castelló.

L’origen de l’aldarull

Els agents de la Policia Nacional que eren als voltants de l’esmentat bar de l’avinguda del Marquès del Túria, zona inclosa en el dispositiu de vigilància establert, van indicar a un grup d’aficionats escocesos que es retiressin de la calçada, ja que estaven envaint el carril bus i, tot i que inicialment ho van fer, poc després el van tornar a ocupar.

Notícies relacionades

Les noves indicacions donades pels agents perquè es retiressin van donar peu a un enfrontament en què van participar nombrosos aficionats britànics, i que es va saldar amb cinc detencions i lesions lleus de diversos agents i un transeünt, que va rebre un cop d’ampolla.

Entre els seguidors del Celtic de Glasgow hi va haver els que van abocar contenidors d’escombraries i es van penjar dels llums exteriors de l’oficina d’una immobiliària propera, segons han informat les mateixes fonts. A més, la porta d’un dels furgons de la Unitat d’Intervenció Policial va quedar danyada en aquests incidents. Sobre aquests cinc detinguts pesen càrrecs policials de desordres públics i atemptat a agent de l’autoritat.

Temes:

València CF