VUITENS DE FINAL DE LA CHAMPIONS

Lliçó del PSG a l'United

L'equip de Tuchel, sense Neymar ni Cavani, s'exhibeix a Old Trafford i provoca la primera derrota de Solskjaer

jdomenech46942655 soccer football   champions league round of 16 first leg   m190212231841

jdomenech46942655 soccer football champions league round of 16 first leg m190212231841 / JASON CAIRNDUFF

3
Es llegeix en minuts
Enric Gil

El Manchester United va despertar del somni de fades que vivia amb Ole Gunnar Solskjaer. Se’n va encarregar el PSG, demostrant per què és un dels candidats al títol europeu i eliminant del mapa els d’Old Trafford amb un inici de segon temps implacable que va decidir el partit (0-2). Va ser una derrota dura per alsred devils, que veuen com el somni europeu s’allunya gairebé de manera definitiva.

Els parisencs fins i tot haurien pogut ampliar el marcador, gràcies a un Mbappé que va aprofitar la seva impressionant velocitat per desbordar la parella Lindelöf-Bailly. El partit va tenir color francès, eliminant també en defensa la principal arma dels anglesos: l’atac. La sensació és que el festeig a Old Trafford s’ha acabat.

L’equip té límits

Solskjaer difícilment podria haver-ho fet millor en els seus primers 11 partits com a tècnic interí del Manchester United. En pocs dies, va eliminar l’atmosfera tòxica de les últimes setmanes de Mourinho a Old Trafford i l’afició vermella va tornar a corejar orgullosa el nom del seu entrenador, llegenda com a jugador i fins ahir amb números espectaculars com a tècnic: 10 victòries i 1 empat. Però aquesta vegada es va trobar amb una prova massa difícil.

Kimpembe, perseguit per Marquinhos, canta el 0-1. / FRANCK FIFE (AFP)

Encara sense Neymar i Cavani, el PSG va posar final a la imbatibilitat de l’era Solskjaer amb una victòria sense pal·liatius. Més que una derrota, la sensació és que el resultat va ser un bany de realitat, un recordatori de la vulnerabilitat i del treball ingent que encara li queda per fer a l’equip vermell de Manchester. Les cares a les grades d’Old Trafford parlaven per si soles, conscients que el seu equip sí que té límits.

Torna l’United de Mou

Típic dels grans partits, els primers 45 minuts van ser de prudència, de desconfiança i de massa respecte, només precedit d’un inici volcànic. Les escasses rematades es van produir en l’arrencada, amb xuts de Rashford per als locals i de Di María per al PSG. L’argentí, amb passat red devil, per cert, va ser especialment esbroncat, fet poc habitual en l’afició d’Old Trafford.

El partit el van decidir els parisencs en el segon temps castigant un United desorientat i desconnectat, que recordava l’equip de Mourinho, que també acostumava a desaparèixer en determinades fases del partit. Va tornar la versió erràtica de Martial i de poc van servir les entrades d’Alexis Sánchez i Juan Mata al descans, en substitució del francès i d’un Lingard lesionat. Al xilè, el jugador més ben pagat a Anglaterra, se li està acabant el crèdit en un Old Trafford. Fins i tot Pogba tampoc va brillar com les últimes setmanes i va ser expulsat per doble groga just abans del xiulet final.

Rashford intenta colar-se entre Mbappé i Verratti, al terra. / FRANCK FIFE (AFP)

El primer suspens

Notícies relacionades

A Manchester es va plantejar l’eliminatòria contra el PSG com l’examen final per decidir si Solskjaer podia aconseguir el lloc de José Mourinho a temps complet. Encara amb el partit de tornada per jugar, tot indica que serà el seu primer suspens. Però la grada està amb ell i ho va voler mostrar corejant el seu nom durant gairebé tot el partit.

Potser els aficionats anglesos són conscients que no és temps per a lamentacions. Dilluns el Manchester United se la juga en la FA Cup contra el Chelsea a Stamford Bridge i, pocs dies després, reben el Liverpool abans de viatjar a París. Dues setmanes que determinaran la temporada dels ‘red devils’ i segurament el futur del noruec. S’acosten temps de dubtes a Old Trafford.

Manchester United, 0 - París Saint-Germain, 2

<strong>Manchester United:</strong> De Gea (6); Young (4), Bailly (4), Lindelöf (5), Shaw (5); Herrera (5), Matic (6), Pogba (4); Lingard (5), Rashford (5), Martial (4).