en la victòria blaugrana

Polèmica per uns suposats insults racistes en el Rayo - Barça femení

El conjunt madrileny nega qualsevol ofensa i l'entrenador català surt en defensa de la futbolista brasilera Andressa Alves

bara-femeni

bara-femeni

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica s’ha desencadenat entre el Barça i el Rayo Vallecano després dels suposats insults racistes a la jugadora brasilera Andressa Alves per part de la futbolista del conjunt madrileny Sheila García. Mentre el conjunt blaugrana reitera l’ofensa, el Rayo ho nega.

Així, el conjunt de Vallecas va negar "rotundament" en un comunicat que la jugadora Sheila García aboqués "ofenses o insults racistes" a la jugadora del Barcelona Andressa Alves, mentre va censurar "sense embuts l’actitud violenta" de la internacional brasilera, castigada amb l’expulsió per la seva reacció.

La defensa

"Després de parlar amb la nostra jugadora, Sheila García, i amb altres membres de l’equip i després d’analitzar amb deteniment les imatges de l’incident ocorregut en el transcurs del partit, neguem rotundament que en algun moment s’aboquessin ofenses o insults racistes a la jugadora del FC Barcelona, Andressa Alves", ha exposat el Rayo Vallecano en un comunicat difós aquesta matinada.

"En les imatges de l’incident s’observa perfectament com després d’una acció fortuïta en què Sheila toca la cama de la jugadora contrària, aquesta respon immediatament amb una reacció de violència desproporcionada. Aquesta acció es produeix a aproximadament un metre de la col·legiada, que no escolta res (ja que no es va produir) i per això en cap moment indica a l’acta del partit que es produís insult o cap ofensa", va afirmar el club de Vallecas.

La queixa

El Rayo Vallecano va remarcar així mateix que l’"acció de violència, desmesurada, desproporcionada i injustificada de la jugadora del FC Barcelona va ser castigada amb l’expulsió, ja que com encertadament indica l’àrbitra a la seva acta del partit, només la intervenció d’altres jugadores va evitar mals majors".

L’entitat madrilenya va censurar “sense embuts l’actitud violenta" d’Andressa Alves, que fins i tot s’ha dirigit a la conclusió del partit al vestidor arbitral per provar de justificar amb una mentida inacceptable una acció violenta injustificable contra una altra jugadora, i ha mentit sobre un tema tan sensible com el racisme”.

"En gran manera considerem inacceptables i menyspreables les declaracions públiques de l’entrenador del FC Barcelona, Lluís Cortés, intentant justificar una acció violenta d’una de les seves jugadores, la qual no té cap justificació fins i tot en el cas que hagués sigut ofesa", va continuar el comunicat del Rayo.

La versió blaugrana

Notícies relacionades

Lluís Cortés va exposar després del partit, que va acabar amb triomf blaugrana per 0-4, que Andressa Alves va rebre "un insult racista durant el partit" i, després de remarcar que "no" justifica la reacció de la internacional brasilera, va apuntar que "la gent ha d’entendre que els insults racistes són molt greus" i va demanar "intentar entre tots que això no passi més".  "L’Andressa ha rebut un insult racista durant el partit i això és un tema molt greu que hem d’erradicar entre tots". 

"¡Aclareixo els fets! No es tacarà la meva imatge quan, en cap moment, he dit insults racistes a la jugadora del Barça", va replicar Sheila García, la futbolista de l’equip madrileny a través del seu compte personal de Twitter. En el terreny esportiu, en tot just mitja hora, el Barça va resoldre el partit amb els gols d’Alexia Putellas (m. 15), Martens (m. 17) i Mariona (m. 29). El quart i últim gol del Barcelona va arribar en el minut 63 gràcies a Oshoala, quan amb prou feines feia uns segons que era al camp.