LLIGA SANTANDER

La 23a jornada de lliga, partit a partit

La competició de lliga no dona treva i torna amb un decisiu derbi madrileny al Wanda i diversos duels directes per evitar el descens

rpaniagua45381425 graf1822  cornella el prat  07 10 2018   los jugadores del v181213182241

rpaniagua45381425 graf1822 cornella el prat 07 10 2018 los jugadores del v181213182241 / Alberto Estevez

5
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

VALLADOLID – VILA-REAL Els castellans, a recuperar el seu mur defensiu

Divendres 21.00 h, beIN Sports

19 gols en contra en 10 jornades. Aquest és el balanç defensiu d’un Valladolid que va arrencar la temporada amb un futbol brillant i un mur al darrere però que comença a dessagnar-se a la defensa i enfonsar-se a la classificació.  Tant s’ha desinflat el conjunt de Sergio González que aquest divendres l’estadi de Zorrilla es vesteix de gala en un duel directe per evitar el descens. El submarí groc continua sense aixecar cap i espera fer-ho a costa d’un Valladolid en hores baixes.

GETAFE – CELTA DE VIGO Aspas contra la maledicció del Coliseum 

Dissabte 13.00 h, beIN Sports

El Celta necessita guanyar sí o sí però el calendari no l’ajuda. Els gallecs visiten el Coliseum, on només han guanyat en una ocasió. I tot i que pot ser que recuperin Aspas per dissabte, els precedents no ajuden, ja que el Getafe és el pitjor rival a qui s’ha enfrontat el davanter de Moaña. El ‘celtiña’ mai ha aconseguit perforar la porteria ‘azulona’. En el seu retorna als terrenys de joc intentarà posar fi a aquesta maledicció.

AT. MADRID – REIAL MADRID El retorn de Morata contra l’‘efecte Benzema’

Dissabte 16.15 h, beIN Sports

Després de perdre davant sel Betis al Villamarín, a l’Atlètic se li ha acabat el marge d’error a la Lliga. Per això, el derbi de dissabte és molt més que un derbi. Es tracta d’un duel vital en la lluita pel títol i els blanc-i-vermells no volen deixar-lo escapar. En el terreny futbolístic, Simeone espera veure si Koke hi arriba temps i ha de decidir entre Juanfran o Arias per al lateral. A dalt ho té clar, el retorn de Morata al Bernabéu al costat de Griezmann per combatre el bon estat de forma de Benzema.

El davanter de l’Espanyol Wu Lei / MANU FERNÁNDEZ (ap)

RCD ESPANYOL – RAYO VALLECANO

Plena confiança en Rubi per revertir la situació

Dissabte 18.30 h, beIN Sports

“Rubi és el puntal què ens sosté”. Ho diu David López, central de l’Espanyol. El jugador no dubta a mostrar la seva total confiança en l’entrenador ara que l’equip està passant un mal moment. Fa set partits que no guanyen i s’enfronten a un Rayo que busca sortir del descens. Però no tenen por, perquè, com diu Rosales, encara estan a temps de rectificar.

GIRONA – OSCA Stuani i el repte de fer tornar la tranquil·litat a Girona

Dissabte 20.45 h, beIN Sports

Al Girona se li ha complicat la temporada i se’n va a dormir estant molt a prop de les posicions de descens. Per això, guanyar l’Osca a Montilivi sembla essencial per als interessos del conjunt català. I, per sort dels gironins, els d’Osca no podran comptar ni amb el Cucho Hernández, per sanció, ni amb Yangel Herrera. El migcampista va arribar cedit del City al mercat d’hivern i té prohibit jugar contra el Girona, filial dels anglesos.

LEGANÉS – BETIS

Braithwaite i En-Nesyri, societat golejadora

Domingo 12.00 h, beIN Sports

Dos gols en cinc partits, exhibició davant del Madrid i al Camp Nou. Aquests són els números de Braithwaite. No són gaire diferents els del seu company En-Nesyri, que ha anotat cinc dianes que han valgut deu punts i ha convertit dos gols a la Copa. Amb tots dos al capdavant de l’atac, el Leganés espera donar la campanada davant d’un Betis que arriba amb Marc Bartra lesionat.

VALÈNCIA – REIAL SOCIETAT

De la lluita per la permanència a la lluita per Europa

Domingo 16.15 h, beIN Sports

El València ha canviat les mocadorades pels somriures i el bon futbol. Els de Marcelino han revertit un mal inici de temporada i ja miren a les places de Champions. Però ara s’enfronten a un altre equip que ve de baix, la Reial. Des que Alguacil aconseguís les regnes del conjunt txuri-urdin, els bascos no han perdut cap partit i s’acosten a les places europees just per darrere dels xe.

SEVILLA – EIBAR Promes, el carriler de moda

Diumenge 18.30 h, beIN Sports

Tenir una setmana per preparar el partit davant de l’Eibar no entrava als plans del Sevilla, que volia lluitar per la Copa del Rei. Però als homes de Machín no els ha vingut malament una aturada en el camí per recuperar efectius (Navas, Munir, Gnagnon i Gonalons ja s’han exercitat amb el grup) i enfrontar-se al conjunt armer amb opcions de victòria. Els sevillans han omplert la infermeria durant els últims mesos i han deixat el tècnic sorià amb els carrils sense amo. Fins que davant de l’Alabès va irrompre Quincy Promes. L’holandès, que va entrar a l’onze sense fer gaire soroll, ja és el segon jugador de l’equip amb més minuts. I no és estrany, perquè el conjunt sevillista es queda sense idees i ell apareix amb verticalitat, potència i desequilibri. Veurem si la seva llei s’imposa a la de Charles, l’home-gol de Mendilibar.

Iñaki Williams protegeix la pilota del sevillista Amadou, a San Mamés / Guetty Images

ATHLETIC CLUB – FC BARCELONA Realistes i buscant la salvació

Diumenge 20.45 h, M+ El Partidazo

Notícies relacionades

El derbi basc va fer tornar l’Athletic a la realitat. I De Marcos ho té clar. “Cal ser realistes, hem passat el Nadal a la zona de descens”, explica el jugador quan li pregunten per Europa. I és que, tot i que l’arribada de Garitano ho hagi canviat tot, els lleons encara estan a tres punts del descens i reben el líder, que podria recuperar Dembélé però que segueix amb el dubte de Messi.

ALABÈS – LLEVANT

Objectiu: tornar a marcar

Dilluns 21.00 h, GOL

Des que Baston va marcar davant del Girona, l’Alabès ha deixat de veure porteria. Fa 311 minuts que els blanc-i-blaus no marquen i, de mica en mica, comencen a perdre posicions. Però no és una cosa que li importi al seu entrenador, ja que l’objectiu no era estar entre els quatre millors. Ara, amb Inui a l’equip, esperen acabar amb la mala ratxa i superar un Llevant que davant del Getafe es va quedar a zero per primera vegada.