AL CANAL DE LA MÀNEGA

Recuperat el cos trobat a l'avioneta en què viatjava Emiliano Sala

Els especialistes han tret el cadàver "de la forma més digna possible"

sala-cuerpo-encontrado-ambulancia

sala-cuerpo-encontrado-ambulancia / GLYN KIRK (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El departament d’investigació d’accidents aeris del Regne Unit (AAIB, per les seves sigles en anglès) ha confirmat aquesta matinada que ha recuperat un cos d’entre les restes de l’avioneta en què viatjava el futbolista argentí Emiliano Saladesapareguda mentre cobria el trajecte entre Nantes i Cardiff el passat 21 de gener. A última hora del matí d’aquest dijous les restes mortals van arribar a l’illa de Portland (Anglaterra), on els forenses procediran a la seva identificació.

Un equip de recerca privat va trobar aquest diumenge passat l’avioneta submergida al canal de la Mànega, a 67 metres sota el nivell del mar i al nord de l’illa de Guernsey, entre Anglaterra i França. Entre les imatges que van prendre del fuselatge de l’avió, es va trobar un cos, encara sense identificar, que ha sigut recuperat ara de la "forma més digna possible", segons ha assenyalat l’AAIB.

Notícies relacionades

"En complicades condicions, l’AAIB i els companys especialistes han recuperat amb èxit el cos vist entre la runa. L’operació s’ha realitzat de la forma més digna possible i la família ha sigut informada durant el procés", assenyala l’organisme en un comunicat.

El cos ha sigut traslladat a Portland, a Anglaterra, en tant que no ha sigut possible recuperar l’avioneta a causa de les dures condicions climàtiques. L’AAIB té previst publicar una actualització de la investigació de l’accident el pròxim mes.