COPA DEL REI

Gesta del Girona, que elimina l'Atlètic (3-3)

L'onze català va començar perdent, va remuntar el marcador i Doumbia va anotar el decisiu gol a cinc minuts del final

jdomenech46575230 graf9958  madrid  16 01 2019   el delantero marfile o del gi190116221707

jdomenech46575230 graf9958 madrid 16 01 2019 el delantero marfile o del gi190116221707 / Victor Lerena

3
Joan Domènech

Un gol de Doumbia, desviant un xut llunyà de Borja García, va culminar la gesta del Girona, que va eliminar l’Atlètic de Madrid en un vibrant enfrontament atapeït d’alternatives. Hi va haver més gols que futbol al Metropolitano, i l’enèsim empat entre els dos equips, el més generós en gols (3-3), va decantar decisivament la balança a favor dels catalans.

L’Atlètic ho va tenir tot a favor, i ho va perdre tot; ho va tenir tot contra el Girona, i ho va guanyar tot, amb l’històric accés per primera vegada als quarts de final de la Copa del Rei. L’atac va salvar el quadro d’Eusebio, demolidor en la seva eficàcia. Doumbia, amb la seva oportuna puntera, va trobar un raconet en el capítol de les gestes, en la primera acció veritablement rellevant del seu fitxatge, quan tothom lamentava la substitució de Stuani, més necessari que mai després del 3-2.

Gols anul·lats i pals

Era la segona vegada que l’Atlètic es posava en avantatge i s’intuïa que seria la definitiva. L’onze blanc-i-vermell va trobar aviat la manera de castigar el Girona, amb passades verticals a l’esquena de la defensa, i la va explotar cegament. Així va marcar els tres gols. N’hi van anul·lar dos més per fora de joc en un duel revisat pel vídeo una vegada i una altra. El pal va salvar Iraizozen dues ocasions.

Stuani caboteja en el gol que va suposar el momentani 1-2. / SERGIO PÉREZ (REUTERS)

L’empat en el descans va obligarSimeone a introduir retocs tàctics; si més no, a ajustar la pressió i a reassignar posicions. Sense fer res de l’altre món, el Girona havia empatat el gol de Kalinic, i tornava l’eliminatòria al punt de partida inicial. La parada va ser un alleujament per als locals, que patien per defensar el seu marc, tancats per la recuperada il·lusió dels visitants.

Eren els millors moments del Girona, optimista després del golàs de Valery. Llavors es veia l’equip tocador que va tardar a endollar-se atenent a la composició del centre del camp: Granell, Douglas Luiz i Aleix. El màgic peu d’aquest últim al col·locar un centre meravellós, aprofitat per un no menys meravellós cop de cap de Stuani (1-2), va justificar la por de Simeone, que ja havia posatRodrigo  al camp i immediatament va introduir-hiGriezmann, reservat per si de cas.

Griezmann dispara en presència de Bernardo. / SERGIO PÉREZ (REUTERS)

Sis minuts afegits

Eusebio no va reservar Stuani, que no podrà jugar contra el Betis a la Lliga per sanció. El gol de l’uruguaià va ser un tresor que el Girona es va sentir obligat a protegir i, inconscientment, l’equip el va fer enrere, encara que també és veritat que l’Atlètic, que va començar sestejant amb l’eliminatòria a favor, es va haver d’espavilar. Griezmann va acreditar de nou que és l’home franquícia de l’equip, el referent indiscutible: va donar una assistènciai la passada a un dels dos gols anul·lats a l’Atlètic, i va marcar d’una magnífica volea el gol que semblava decisiu a set minuts per al final.

Ho semblava perquè el seu equip, si alguna virtut té, és que sap malgastar temps. I defensar, tot i que ho va fer tan malament com el Girona, tancat a la coctelera en què s’havien ficat tots els jugadors. Dos suplents (Borja i Doumbia) van gestar el màgic 3-3 davant dels nassos de Giménez i Godín. En els sis minuts que Mateu Lahoz va concedir, entre tanta revisió del VAR, ningú va recuperar el seny ni la fredor per trobar la porteria.

Atlètic, 3 - Girona, 3

<strong>Atlètic de Madrid: </strong>Adán (4), Arias (7), Giménez (6), Godín (5), Juanfran (4); Correa (7), Thomas (5), Saúl (4), Koke (4); Kalinic (6), Lemar (4).