LLIGA SANTANDER

La 19a jornada de Lliga, partit a partit

La pujada de gener no s'atura i després del pas de la Copa del Rei, torna la lliga més ajustada dels últims temps

zentauroepp46495827 bilbao  spain   january 10  ibrahim amadou of sevilla fc com190111112001

zentauroepp46495827 bilbao spain january 10 ibrahim amadou of sevilla fc com190111112001 / Juan Manuel Serrano Arce

4
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

RAYO VALLECANO – CELTA DE VIGO

El Rayo no està mort

Divendres 21.00 h, beIN Sports

La de voltes que fa el futbol. Fa tot just dues jornades, el Rayo Vallecano semblava un equip descendit. Estava a cinc punts de la salvació i els seus rivals directes començaven a escapar-se-li considerablement. Però dues victòries consecutives i 9 punts dels últims 15 possibles han donat ales a un equip que creu en la salvació. Un equip que afronta el partit d’aquest divendres a només cinc punts del seu rival, el Celta de Vigo. Els celestes han anat de més a menys en la competició i necessiten guanyar com l’aire que respiren. Del partit en destaca la tornada de Fran Beltrán i Jozabed a Vallecas.

LEGANÉS – SD OSCA

Continuar escalant davant d’un equip alliberat

Dissabte 13.00 h, beIN Sports

Mauricio Pellegrino i els seus volen oblidar com més aviat millor la derrota a la Copa davant del Reial Madrid. Van tenir opcions i van plantar cara als blancs durant la primera meitat. I a això es volen aferrar per vèncer l’Osca  i continuar escalant posicions a la taula. Però no ho tindran fàcil, ja que els d’Osca venen d’aconseguir el seu segon triomf de la temporada i, com assegura Akapo, la victòria els ha alliberat.

VALÈNCIA CF – REIAL VALLADOLID

Marcelino no llança la tovallola

Dissabte 16.15 h, beIN Sports

"Mai en la meva vida tiraré la tovallola", assegura Marcelino mentre adverteix que se li ha esgotat la paciència amb algun jugador. Com a l’afició, que demana canvis i va de mocadorada en mocadorada. Als valencianistes els falta gol i els costa tancar els partits, ja que la debilitat defensiva a pilota aturada els està condemnant. Per posar-hi remei, el tècnic asturià demana fitxatges però abans ha de rebre un Valladolid ferit per la derrota en l’últim moment davant del Getafe.

GIRONA – ALABÈS

Continua la pujada de gener

Dissabte 18.30 h, beIN Sports

Encara amb la ressaca de l’ardu partit davant de l’Atlètic de Madrid, el Girona rep un Alabès que busca continuar trepitjant-li els peus a matalassers i sevillistes. Els d’Abelardo encadenen 10 partits sense perdre i sembla que no tenen sostre. Per això, tot i que la seva setmana futbolística s’hagi eclipsat per la tornada d’Ibai Gómez a l’Athletic o per la possibilitat que Maripán deixi de ser extracomunitari a l’estiu, ells només pensen a guanyar. En continuar fent història. A Davant, el Girona arriba amb Stuani, Pedro Porro, Bono i Juanpe totalment descansats.

VILA–REAL – GETAFE

El submarí, tocat però no enfonsat

Dissabte 20.45 h, beIN Sports

Vicente Iborra ja ha debutat amb el submarí groc. Ho ha fet en un partit en què els castellonencs van saber reaccionar a temps. Però el que importa realment a Vila-real és la Lliga, no la Copa. Sobretot després de la victòria de l’Athletic, que ha enviat els grocs una altra vegada a llocs de descens. Necessiten 2 punts per sortir de la zona calenta, o el que és el mateix, guanyar al Getafe del centenari Bordalás.

ATLÈTIC DE MADRID – LLEVANT

Griezmann i Vitolo al comandament de l’Atlètic

Diumenge 12.00 h, beIN Sports

Amb Griezmann tirant del carro, però d’empat en empat. Així arriba l’Atlètic de Madrid en el seu duel davant del Llevant. Els del 'Cholo’ necessiten guanyar si volen seguir en la licitació per la Lliga i per a això són essencials els gols. Per això, Simeone es planteja donar-li més minuts a Vitolo en l’atac blanc-i-vermell. A davant, el Llevant buscarà tornar a donar la sorpresa davant d’un gran.

ATHLETIC CLUB – SEVILLA

A la Copa, el lleó va ser el Sevilla

Diumenge 16.15 h, beIN Sports

"Acabarem saturats de l’Athletic", deia Pablo Machín en la prèvia de la Copa. Tot i que potser són 'els lleons’ els que acabin cansats de mesurar-se amb un Sevilla al qual no li importa la competició, ja que imposa el seu domini allà on va. Els andalusos van superar els bascos a La Catedral amb un contundent 1-3 i esperen fer el mateix en el que pot ser el redebut d’Ibai Gómez amb la samarra blanc-i-vermella. Perquè els de Garitano continuïn amb la seva escalada a la Lliga necessitaran ambició, futbol i el millor Iñaki Williams, ja que Aritz Aduriz, l’altre ariet, es va retirar lesionat del primer assalt davant dels andalusos.

BARCELONA – EIBAR

A l’assalt del Camp Nou sense Ramis

Diumenge 18.30 h, beIN Sports

L’Eibar encadena quatre empats consecutius i en una Lliga tan ajustada com l’actual sumar d’un en un li és insuficient. Per això, tot i que costi, els de Mendilibar intentaran donar la sorpresa al Camp Nou. Ho faran amb Cucurella, que torna a la que va ser casa seva, en l’atac, però sense Ramis a la defensa. El central referència de l’equip pateix una distensió al bíceps femoral de la cama dreta i es perdrà el partit davant d’un Barça que vol tornar a guanyar amb els titulars sobre la gespa.

REIAL BETIS – REIAL MADRID

Vinicius, l’esperança blanca

Diumenge 20.45 h, Movistar El Partidazo

La Copa li ha donat una treva al Madrid de Solari, però l’afició blanca en vol més. L’únic que dona esperança als madridistes, més enllà del debut de Brahim, és la irrupció de Vinicius, el bàlsam per una temporada negra. Al Betis la Copa li ha tornat a despertar els fantasmes de la falta de gol. Els de Setién van fer un partit molt fluix davant la Reial Societat i no van aconseguir treure avantatge del Villamarín.

REIAL SOCIETAT – RCD ESPANYOL

Sense incorporacions però amb ambició

Notícies relacionades

Dilluns 21.00 h, GOL

"Si entens la situació, no pots demanar reforços", sentència Rubi. Així afronta l’Espanyol la segona volta, sense incorporacions però amb l’ambició intacta. Per això, sense perdre de vista l’eliminatòria de Copa, els periquitos se centren ja en el partit a Anoeta, on es trobaran una Reial Societat alleujada per la tornada de Luca Sangalli als terrenys de joc.