ELS VUITENS DE FINAL DE LA COPA DEL REI

Rubi: "A tots ens ha passat això del Madrid, però amb els grans es magnifica"

L'Espanyol visita aquest dimecres el Vila-real en l'anada dels vuitens de la Copa després de trencar la seva ratxa negativa

rubi-e

rubi-e

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El terratrèmol entorn del VAR ha viscut aquest cap de setmana un capítol convuls amb les queixes del Madrid pel penal no xiulat a Vinicius davant de la Reial Societat. L’Espanyol també ha patit més d’un episodi relacionat amb la tecnologia i Joan Francesc Ferrer, 'Rubi', ha reflexionat sobre el tema abans del duel de Copa d’aquest dimecres contra el Vila-real

"La polèmica és clara pel poder d’influència mediàtica dels grans. Del Madrid i d’altres. Pot ser correcta la queixa per aquesta jugada, però tot es magnifica. Tots hem tingut situacions d’aquest tipus. Nosaltres les vam viure a Sevilla, a Vigo... La meva fe segueix intacta respecte al VAR, es redueixen els errors, però es continuaran cometent. És una ajuda per a l’àrbitre. Una altra cosa és que sembla que s’estiguin canviant els criteris a l’aplicar-lo i això despista una mica", ha valorat Rubi. 

Alleujat el drama de la Lliga gràcies al balsàmic triomf de divendres davant del Leganés (1-0), l’Espanyol surt de nou a la Copa del Rei, aquest torneig que li va portar dues fantàstiques alegries aquest segle. Aquells títols del 2000 i el 2006 es veuen ara com una cosa molt llunyana, però la il·lusió sempre existeix. 

Superada la primera ronda amb més conflictes dels esperats davant del Cadis, a vuitens apareix un altre rival groc, però molt més complicat. El Vila-real de Luis García Plaza, el tècnic que va substituir Javier Calleja fa un mes, vol tenir també una pujada a la Copa després d’una mala trajectòria a la Lliga que l’ha portat a flirtejar amb el descens. "Ens confondríem si pensem que el Vila-real ens pot donar facilitats per ser a baix. Sabem el que representa la Copa per al club. La importància del partit és total, com si fos un partit de Lliga", va comentar el tècnic.

Més serenitat

Una victòria sempre suposa el millor antídot per recuperar l’ànim. Els periquitos estaven enfonsats després de sis derrotes consecutives i el treballat triomf davant del Leganés els va portar a la vuitena plaça de la Lliga. El joc no va ser precisament el millor d’aquesta temporada, però el resultat va acompanyar i serveix per afrontar el següent repte amb més serenitat.

Rubi parla amb els seus jugadors a la ciutat esportiva Dani Jarque / rcde

L’equip periquito es va enfrontar amb el Vila-real el passat 7 d’octubre a Cornellà i va disputar un dels seus millors partits en la tornada d’un gris Gerard Moreno com a davanter del bloc valencià (3-1). L’objectiu serà repetir aquesta bona imatge i aconseguir, almenys, un marcador que deixi obert el pols per a la tornada a casa de la pròxima setmana.

Moltes novetats

Notícies relacionades

Roberto ocuparà la porteria i hi podria haver minuts per a jugadors menys habituals, tot i que el tècnic no es va mostrar preocupat per l’acumulació de trobades. "Em preocupa poc el tema de cremar jugadors, hem d’anar al curt termini. El que ens interessa és guanyar i passar". Sergio García,  que estarà de baixa de dos a tres setmanes per una lesió muscular, es perd el partit.

Rubi també es va referir al mercat d’hivern. El tècnic ja ha comunicat les carències de la plantilla a la cúpula, però és conscient de l’austeritat de l’entitat. "Si entens la situació econòmica no pots demanar jugadors. Estic centrat en el que tinc. El club ja sap des de fa temps el que l’entrenador pensa que es pot millorar", va concloure.