PARTIDÀS A LA PREMIER

El City es juga davant del Liverpool seguir en la baralla pel títol

"Si deixem escapar els tres punts, s'ha acabat», assegura Guardiola abans de la cita decisiva

lmendiola46388341 soccer football   premier league   southampton v manchester 190102182648

lmendiola46388341 soccer football premier league southampton v manchester 190102182648 / JOHN SIBLEY

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Manchester City afrontarà el primer partit de l’any 2019 amb la necessitat imperiosa de guanyar per no quedar despenjat abans de temps de la baralla per la Lliga. L’equip que dirigeix Pep Guardiola rep el Liverpool, l’actual líder de la Premier, a set punts de distància. No hi ha marge per a l’error per als ‘citizens’ que compten amb l’avantatge de jugar a l’Etihad Stadium  (21.00 hores) per retallar diferències i continuar enganxats a la baralla pel títol.

"Som conscients que si deixem escapar els tres punts i no guanyem s’ha acabat", admet Guardiolaque encara el partit com una gran oportunitat per reduir la bretxa que separa als dos conjunts en la carrera pel campionat.

"La realitat és clara, estem set punts per sota. És una gran oportunitat per a nosaltres. Molta gent pregunta sobre què passarà si perdem... Nosaltres intentarem fer el nostre joc, ser allà i lluitar per la Premier el màxim possible" va dir el tècnic de Santpedor que podrà recuperar per a aquesta partit  Kevin de Bruyne i Gundogan.

Ensopegades inesperades

En el tram final de l’any 2018, el City s’ha complicat la vida amb dues derrotes pràcticament consecutives que el col·loquen en una situació de “tot o res” davant d’aquesta cita. A l’ensopegada davant el Crystal Palace (3-2) del passat 22 de desembre s’hi ha afegit el del Leicester del dia 26 (2-1), dos revessos inesperats que no han aconseguit arreglar el triomf davant el Southampton de diumenge (3-1), i que li han costat cedir la segona plaça del campionat al  Tottenham, que aquest dimarts es va passejar al camp del Cardiff City (0-3).

El Liverpool, en canvi, arriba a l’Etihad Stadium en un moment de forma pletòric. És l’únic equip que roman invicte a la Premier, el menys golejat (vuit gols en contra en 20 jornades) i dissabte en va fer una esplèndida demostració contra l’Arsenal  (5-1), amb una exhibició de Roberto Firmino, autor de tres dels gols, raó per la qual el tècnic català ha qualificat en els últims dies el Liverpool com “el millor equip d’Europa”. 

Klopp va tornar els elogis de Guardiola i va assegurar que, segons la seva opinió, el City, és el millor del món. “El City és un equip molt fort, amb un entrenador increïble”, va afirmar el preparador del Liverpool. “Hem de ser valents, per a mi són el millor equip del món”.

Més pressió

En els últims quatre duels oficials entre tots dos, el preparador alemany s’ha mantingut invicte, acumulant tres victòries i un empat, incloent l’eliminació en els passats quarts de final de la Lliga de Campions. En el partit d’anada d’aquesta temporada a la Premier Leagueel Liverpool i el City van empatar a zero a Anfield.

Notícies relacionades

“Som conscients que tenim una mica més de pressió i que si no guanyem seran molt difícils d’atrapar”, admet el centrecampista portuguès Bernardo Silva. “Hem d’estar molt centrats. Però confiem que el nostre estil de joc ens portarà a la victòria”, afirma el davanter del City Kun Agüero.