La costa de gener del Madrid

L'equip blanc vol evitar les seves habituals ensopegades d'inici d'any en el partit endarrerit de Lliga a Vila-real

"Anem amb il·lusió a competir a la Lliga, la Copa i la Champions", assegura un animat Santiago Solari

jcarmengol46407612 graf3999  madrid  02 01 2019   el portero belga del real mad190102191701

jcarmengol46407612 graf3999 madrid 02 01 2019 el portero belga del real mad190102191701 / Sebastian Mariscal

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La costa de gener sol començar costeruda per al Reial Madrid. Tant se val que vingui de guanyar un quart Mundial de Clubs en cinc anys. El primer partit de l’any, i sobretot si és fora del Santiago Bernabéu, se li sol entravessar a l’equip blanc. Una cosa que aquesta nit no es pot permetre al’Estadi de la Ceràmica davant delVila-real  (21.30 hores) en un partit d’urgències per als dos conjunts: el Madrid, perquè està a vuit punts del líder, el Barça, i no vol continuar així quan s'acabi aquest partit ajornat de Lliga precisament per la cita intercontinental dels merengues; i el Vila-real, perquè necessita els tres punts per sortir de la zona de descens i deixarl’Athletic Club  al seu lloc.

Malgrat que Vila-real és una de les places preferides del Madrid  (només hi ha perdut tres vegades en 18 visites) i que Gareth Bale es va estrenar allà com a golejador –ara el gal·lès està a dos gols dels 100 amb la samarreta blanca–, el Madrid no es pot confiar si vol empatar en la tercera plaça amb el Sevilla. L’estadística és aclaparadora: dels 41 partits d’inici d’any que ha jugat fora de casa, l’equip blanc només n’ha guanyat 8. L’última victòria en aquestes circumstàncies es remunta al 2011, a Getafe (2-3). Però ni a Mestalla (2015 i 2016) ni a Balaídos (2017) el Madrid va poder esquivar el malefici.

El fet de tornar vencedor del Mundial de Clubs tampoc ha fet millorar aquestes tristes estadístiques, i li han passat factura tant a la Lliga com a la Copa del Rei. Va perdre a València en Lliga el 2015, va caure eliminat a la Copa davant del Celta el 2017 i després, el 2018, va caure davant del Leganés a la Copa i va punxar a la Lliga davant delCelta, el Barça i el Vila-real, i es va allunyar a 19 punts dels blaugranes en el torneig de la regularitat.

Sense Marcos Llorente

El nou entrenador madridista, Santiago Solari, està al corrent de tots aquests precedents, però això no sembla que afecti el seu optimisme. "M’han passat alguna estadística que intentarem canviar amb un partit molt seriós, amb compromís i il·lusió. S’ha de tornar amb energia al primer partit de l’any. És una data difícil però intentarem obtenir el millor", va assegurar aquest dimecres el tècnic argentí, que no es va quedar curt a l’hora de verbalitzar els seus objectius per a l’any que comença i el que queda de la temporada 2018-19. "La competició està oberta a la màgia i al que hi posem competint, sense por de res, anem amb il·lusió per competir a la Lliga, la Copa del Rei i la Champions. Anirem a buscar els tres títols".

"Quan juga bé, el Madrid és imparable, i quan no, et guanya"

Luis García Plaza

Entrenador del Vila-real

Notícies relacionades

De moment, Solari haurà de fer front al primer repte, acostar-se a cinc punts del Barça (amb els mateixos partits) sense poder comptar amb la revelació del Mundial de Clubs, el migcampista Marcos Llorente, lesionat per un període de dues o tres setmanes a l’adductor de la cama esquerra. Tampoc estaran disponibles Mariano ni Marco Asensio, cosa que dona més opcions a l’apartat Isco d’entrar en la segona part, ja que a l’equip titular formaran Casemiro, Kroos i Modric per darrere de l’habitual trident format per Lucas Vázquez, Benzema i Bale. En el Vila-real, la baixa del lateral Mario Gaspar la cobrirà el mexicà Miguel Layún.

"El Madrid és un equip que quan juga bé és imparable, i quan no juga bé, et guanya", adverteix Luis García Plaza, successor a la banqueta grogueta del destituït Javier Calleja. "Però a mi em preocupa el meu equip. Tenim tres partits per acabar la primera volta i hem d’estar fora del descens".