RESPOSTA PARLAMENTÀRIA

El Govern admet que 150 Boixos Nois entren al Camp Nou

El conseller Buch assegura que s'ubiquen a les grades d'animació, cosa que el club desmenteix

zentauroepp12280269 espanyol bar a  foto  joan monfort  autor  joan monfort  f r181214141928

zentauroepp12280269 espanyol bar a foto joan monfort autor joan monfort f r181214141928

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha admès que uns 150 seguidors ultres del Barça entren habitualment al Camp Nou per seguir els partits. Segons les dades de la Conselleria d’Interior, es tracta de 100 membres delsBoixos Nois i 50 de la seva branca jove, coneguda amb el nom de Cadells.

Així ha respost el titular del departament, Miquel Buch, en una resposta parlamentària per escrit al grup de Catalunya en Comú Podem, que interrogava l’Executiu català sobre la presència de grups ultres als camps de futbol.

Segons explica Buch, l’únic club a Catalunya amb “arrels més radicals” és el FC Barcelona, ja que hi ha membres dels Boixos Nois i els Cadells que accedeixen al camp per la seva condició d’“abonats”. Aquests seguidors, afegeix, s’ubiquen a les grades d’animació, que “disposen d’elements de seguretat i de control especials, com controls biomètrics, pantalles de separació de grades, etc.”, i estan sotmesos a “control policial i de seguretat privada” per garantir que es mantenen en els seus seients i que no es concentren.

Notícies relacionades

El FC Barcelona, en canvi, ha volgut aclarir que com a grup els Boixos Nois no poden entrar al Camp Nou, si de cas de forma individual, com abonats, i sempre que no tinguin antecedents que els impedeixi l’accés. Així mateix el club matisa que en cap cas se situen a la grada d’animació, almenys com a col·lectiu.

Respecte d’altres equips, el conseller destaca que no hi ha cap altre grup ultra que entri als estadis i apunta que a l’Espanyol hi ha una agrupació, el Rcdefirm, integrat per unes 15 o 20 persones que es reuneixen fora de l’estadi perquè tenen prohibida l’entrada per una resolució judicial.