DESPRÉS D'UNA DÈCADA

L'equip Sky deixa el patrocini ciclista a finals del 2019

El conjunt liderat per Chris Froome i Gerait Thomas ha de trobar ara un nou inversor per continuar en el pilot

aguasch46231071 file   in this file photo dated tuesday  july 10  2018  team181212105823

aguasch46231071 file in this file photo dated tuesday july 10 2018 team181212105823 / Peter Dejong

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La companyia de televisió Sky, patrocinador principal del poderós equip Team Sky durant l’última dècada, ha anunciat que abandonarà el ciclisme a finals de la temporada del 2019, posant en dubte el futur d’un dels equips més exitosos en la història d’aquest esport.

Aquest anunci suposa el final d’una època per a un equip que, a falta de disputar el seu últim any, acumula 322 victòries, entre les quals s’inclouen vuit "grans" voltes, 52 carreres d’etapes més i 25 carreres d’un dia.

La unió entre Sky i la federació britànica, British Cycling va començar el 2008, primer amb el ciclisme en pista. Dos anys després, l’equip va saltar al ciclisme en ruta amb l’objectiu principal que un ciclista britànic guanyés el Tour de França per primera vegada. L’èxit va arribar el 2012 amb Bradley Wiggins i després els triomfs en la gran carrera de Chris Froome (2013, 15, 16 i 17) i Geraint Thomas (2018), l’últim a aconseguir-ho. Tan sols Vincenzo Nibali (2014) ha pogut immiscir-se en aquest domini durant els últims set anys.

La decisió de Sky de retirar-se del ciclisme a finals del 2019 s’inscriu dins de l’estratègia global de la productora 21st Century Fox, que està vivint una època important de canvis.

El director de Team Sky, Dave Brailsford, va recordar que l’equip va néixer "amb l’ambició de construir un equip net i guanyador entorn d’un nucli de pilots i personals britànics". "L’èxit de l’equip ha sigut el resultat del talent, la dedicació i la dura tasca d’un grup extraordinari de persones que s’han desafiat constantment per escalar noves altures de rendiment. Res d’això hauria sigut possible sense Sky. Estem orgullosos del paper que hem exercit en la transformació de la Gran Bretanya com una nació ciclista en l’última dècada", va destacar en un comunicat.

El futur de l’equip

Respecte al futur de l’equip més enllà del 2019, el seu director ha explicat que tenen "una mentalitat oberta sobre el futur i el potencial de treballar amb un nou soci, en cas que es presenti l’oportunitat adequada". "Encara no hem acabat. Hi ha un altre emocionant any de carreres al davant i farem tot el possible per aconseguir més èxits el 2019", va afegir.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el director executiu de Sky's Group, Jeremy Darroch, ha destacat que "el final del 2019 és el moment adequat per obrir un nou capítol en la història de Sky" i que la companyia passi a centrar-se en “iniciatives diferents” del ciclisme.

"M’agradaria retre un homenatge especial a Dave Brailsford i a l’immens talent del grup de ciclistes i personal que ha reunit el Team Sky. El que hem aconseguit junts ha anat més enllà dels somnis de molts anys enrere. Us donem les gràcies per unir-vos en aquest viatge i esperem poder disfrutar junts de la nostra última temporada de carreres”, va assegurar.