DECISIÓ FERMA

La Champions tindrà VAR a partir de vuitens

La tecnologia també s'aplicarà en la final de la Lliga Europa, la 'final four' de la Lliga de les Nacions i en l'Eurocopa sub-21 de l'estiu que ve

La Champions tindrà VAR a partir de vuitens

Peter Dejong (AP)

1
Es llegeix en minuts

El president de la UEFA, l’eslovè Aleksander Ceferin, ha confirmat aquest dilluns que la Lliga de Campions tindrà videoarbitratge (VAR) aquesta temporada a partir del febrer. El dirigent ha confirmat a Dublín, després d’una reunió del comitè executiu de la UEFA, que el VAR començarà a aplicar-se a partir de les eliminatòries de vuitens de final de la Champions, que començaran al febrer, després de l’aturada hivernal.

"Si ho podem fer abans, per què hem d’esperar", ha declarat Ceferin, amb referència a les millores experimentades en aquesta tecnologia i al treball de "preparació" efectuat amb els àrbitres. Després de la seva introducció en la màxima competició europea de clubs, el VAR també estarà present en la pròxima final de la Lliga Europa, en la final a quatre de la Lliga de les Nacions, que es disputarà el juny del 2019 a Portugal, i en l’Eurocopa sub-21 de l’estiu que ve.

Pressions dels clubs

Notícies relacionades

"Estem preparats per utilitzar el VAR, abans del que teníem previst, i estem convençuts que serà beneficiós per a totes les nostres competicions, ja que oferirà una ajuda valuosa per als àrbitres i reduirà les decisions incorrectes", ha dit als mitjans Ceferin.

En principi, la UEFA va decidir el setembre passat que el VAR només arribaria a les eliminatòries de la Lliga de Campions en la temporada 2019-2020, però la pressió exercida pels errors comesos en la fase de grups aquest any ha contribuït també al seu avanç. El mandatari també ha confirmat que l’Eurocopa femenina del 2021 se celebrarà a Anglaterra el mes de juliol, mentre que la masculina sub-21 l’organitzaran conjuntament Hongria i Eslovènia el juny del 2021.

Temes:

Champions VAR UEFA