LLIGA SANTANDER

La 13è jornada de Lliga, partit a partit

Barcelona i Atlètic de Madrid es juguen el lideratge al Wanda i l'Alabès visita Butarque per seguir en la lluita per la primera plaça

dqipvusxgaa8rbu

dqipvusxgaa8rbu

4
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

Leganés – Alabès

El lideratge passa per Butarque

Divendres 21.00 h, beIN Sports

El Lega no ha perdut cap dels quatre enfrontaments contral’Alabès a la Lliga i ha marcat almenys un gol en cada un. Però aquesta vegada rep un conjunt en ratxa. Els d’Abelardo han protagonitzat el millor inici de Lliga de la seva història i si guanyen a Butarque es col·locaran líders de la competició. Per al partit, els bascos hauran de recórrer a Ximo Navarro per acompanyar Laguardia a l’eix de la defensa, ja que Maripán no s’ha entrenat amb el grup per compromisos amb la selecció xilena.

Eibar – Reial Madrid

Ipurua i la imbatibilitat blanca

Dissabte 13.00 h, beIN Sports

"Al Madrid sempre cal tenir-li respecte, però nosaltres farem el nostre partit i intentarem posar-li-ho difícil", diu Gonzalo Escalante, migcampista del conjunt armer. I ho fa conscient de la dificultat que els suposa a la resta d’equips visitar Ipurua. Tot i que no a tots. El conjunt blanc compta amb victòries en les quatre visites a Eibar a Primera i buscarà la cinquena de la mà de Solari.

València – Rayo Vallecano

El gol, tasca pendent

Dissabte 16.15 h, beIN Sports

Al València se li resisteix el gol. Juga, puntua, però marca poc. Els xe han anotat només vuit gols des del principi de la Lliga i són el novè equip d’Europa amb menys encert rematador. Tot i que per sort tenen una assegurança a la porteria: Neto. El brasiler va rebre un cop al colze amb la selecció però apunta a titular contra un Rayo necessitat de punts.

Osca – Llevant

Primera final a casa

Dissabte 18.30 h, beIN Sports

"Sabem el que ens juguem contra el Llevant, volem guanyar per l’afició", explica Miramón. I Pulido afegeix: "Aconseguir els tres punts és essencial". El partit contra el Llevant és una final per al conjunt local, que necessita guanyar si vol aferrar-se a la permanència. Més ben situat però amb més baixes arriba el quadro blaugrana. Paco López no podrà comptar amb Samu García (6-8 setmanes de baixa per una lesió al genoll), Campaña ni Morales (tots dos, sancionats).

Atlètic – FC Barcelona

El Wanda elegeix líder

Dissabte 20.45 h, Movistar Partidazo

La Lliga es juga al Wanda i ningú vol perdre-s’ho. A Can Barça viuen a l’espera de Coutinho, que s’ha entrenat amb normalitat, i sabent que amb Rakitic sancionat Arturo Vidal té molts números per completar el centre del camp ambArthur i Busquets. Simeone, d’altra banda, ha recuperat efectius i ha provat un onze amb Lemar i sense Thomas.

Athletic – Getafe

Guanyar sí o sí

Diumenge 12.00 h beIN Sports

L’Athletic acumula 11 partits seguits sense guanyar i si torna a ser derrotat a San Mamés recollirà la pitjor ratxa sense triomfs de la història del club. Però per posar-hi remei reben una de les seves víctimes predilectes, el Getafe.  Fa vuit partits que els lleons guanyen els madrilenys a la Lliga i als blaus se’ls resisteix San Mamés, on no guanyen des del 2012.

Sevilla – Valladolid

Amb la defensa amb cotó fluix

Diumenge 16.15 h, beIN Sports

La defensa ha donat moltes alegries al conjunt val·lisoletà des que ha començat la temporada. No obstant, per a la visita al Sánchez Pizjuán, Sergio González perd per lesió dos dels seus principals baluards: Javi Moyano i Kiko Olivas. A més, està pendent de l’evolució de Calero, que es va fer mal en un cop amb Anuar a l’entrenament. En el bàndol sevillista, Machín perdJesús Navas per una lesió muscular al soli.

RCD Espanyol – Girona

Stuani i Portu tornen

Diumenge 18.30h, beIN Sports

El Girona visita un dels millors locals de la categoria amb la intenció d’escalar posicions a la taula i tornar a somiar amb Europa. Però davant tindran Rubi, una de les bèsties negres d’Eusebio (només l’ha derrotat una vegada). En el terreny futbolístic destaca la recuperació de Stuani i Portu, que apunten a titulars a Cornellà.

Vila-real – Betis

Sortir de la crisi contra l’equip de moda

Diumenge 20.45 h, beIN Sports

Després de conquerir el Camp Nou i enamorar el món del futbol el Betis de Setién torna a escena a La Cerámica. El tècnic verd-i-blanc ha perdut Sidnei  per lesió però ha recuperatZou Feddal, que no juga a la Lliga des del 2 de setembre, i Javi García. El Vila-real, mentrestant, buscarà sortir de la crisi amb humilitat i competitivitat, com indica Asenjo.

Reial Societat – Celta

Brais Méndez, al rescat del millor Celta

Notícies relacionades

Dilluns, 21.00 h GOL

Amb Sangalli de tornada al grup i la il·lusió d’entrar a Europa, la Reial rep el Celta de l’internacional Brais Méndez. El mitjapunta celeste es va estrenar com a golejador amb la selecció espanyola i torna a l’equip en un núvol. "Si fa un mes m’ho haguessin dit, hagués pensat que estava boig", assegura, conscient de tota la feina que li queda per fer. Com posar fil a l’agulla i tirar endavant un Celta que estrena tècnic a Anoeta. Miguel Cardoso, el nou entrenador, ha tingut l’aturada de seleccions per treballar amb els que s’han quedat i per patir els disgustos de les baixes de Rubén Blanco,Fran Beltrán i Araujo, lesionats en els seus compromisos internacionals.