XOC APARATÓS

La pilot accidentada a Macau, operada durant set hores

Sophia Flörsch haurà de quedar-se dues setmanes hospitalitzada, però els metges són optimistes després de reduir-li una important fractura a la columna vertebral

siohia

siohia

1
Es llegeix en minuts

La jove pilot alemanya Sophia Flörsch, de 17 anys, hospitalitzada diumenge desprésd’un terrible accident en el Gran Premi de Fórmula 3 de Macau, ha sigut operada aquest dilluns en un hospital de la ciutat asiàtica durant set hores, informa France Presse. Els metges han reduït una important fractura a la columna vertebral. L’operació ha anat bé i "ha sigut molt lenta per evitar riscos", han dit fonts mèdiques a la premsa local. La família és optimista, ja que quan va sortir del cotxe, després de la col·lisió, podia moure les cames. Ara haurà de quedar-se dues setmanes ingressada a Macau.

Les imatges de l’accident han fet la volta al món per les xarxes socials. La pilot va tenir un accident quan anava a més de 200 km/h i a l’arribar a un revolt anomenat Lisboa en angle recte el seu cotxe va colpejar un competidor, va creuar la pantalla de seguretat i va xocar contra una tribuna elevada de fotògrafs abans de caure a l’asfalt.

Notícies relacionades

Flörsch anava classificada en 16a posició. La pilot, totalment conscient, va sortir del cotxe malgrat la violència del xoc i fins i tot va tuitejar un missatge tranquil·litzador unes hores després des de l’hospital: "Volia dir a tothom que estic bé i que m’operaran demà al matí. Gràcies pels vostres missatges de suport", va escriure aquesta pilot que va debutar l’estiu passat en la Fórmula 3, en què havia anotat un punt en la classificació. 

Reacció oficial

La Federació Internacional d’Automòbils (FIA) va avisar el diumenge que "es mobilitzarà per analitzar els fets [...] Estudiarem la situació i en traurem les conclusions necessàries", segons la reacció del seu president, el francès Jean Todt. La carrera va ser suspesa durant diversos minuts i, després de la represa, la va guanyar el britànic de 19 anys Dan Ticktum. El Gran Premi de Macau ha sigut escenari de tres accidents mortals en els últims anys.

Temes:

Automobilisme