PROJECTES DE FUTUR

Rienda: "Mireia Belmonte seria una gran abanderada»

La nedadora catalana es postula ja per portar l'ensenya espanyola en els Jocs de Tòquio

lmendiola35069285 rio de janeiro  brazil   11 08 2016   mireia belmonte garcia170407191040

lmendiola35069285 rio de janeiro brazil 11 08 2016 mireia belmonte garcia170407191040 / PATRICK B KRAEMER

2
Es llegeix en minuts

La presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), María José Rienda, creu que "Mireia Belmonte seria una gran abanderada" de l’equip espanyol a Tòquio 2020, la pròxima cita olímpica prevista a la capital japonesa d’aquí a dos anys. Belmonte ha aconseguit quatre medalles en els dos Jocs que ha participat i és l’actual campiona olímpica dels 200 papallona.

Rafael Nadal, a Rio, i Pau Gasol, a Londres, han sigut els dos últims abanderats de la selecció espanyola. En Jocs d’estiu, la primera dona que va portar la bandera espanyola va ser Cristina de Borbó, a Seül, el 1988, quan la germana del Rei –Felipe VI va ser l’abanderada espanyola a Barcelona 1992– formava part de l’equip de vela. En l’apartat femení, les dones han sigut protagonistes en diferents cites hivernals i la mateixa Rienda va portar l’ensenya espanyola a Torí 2006. Tal distinció també la van aconseguir Blanca Fernández Ochoa (Sarajevo 1984 i Albertville 1992),  Ainhoa Ibarra (Calgary 1988 i Lillehammer 1994) i Queralt Castellet (Vancouver 2010). En els Jocs d’estiu, la judoka Isabel Fernández va ser la capdavantera a Atenes 2004.

"Seria fantàstic"

"Mireia és una gran esportista i seria una gran abanderada. Portar la bandera de l’equip és una cosa molt especial, jo ho vaig ser a Torí 2006 i t’omple d’orgull arribar a aquell moment", ha dit Rienda en una entrevista amb Efe. Preguntada per la campanya #MireiaAbanderada llançada a les xarxes socials, que compta amb el recolzament del Banco Santander, la secretària d’Estat va afegir que "si és Mireia, serà fantàstic, però igual que tots els esportistes que tenim".

"L’última vegada vam tenir 331 competidors olímpics. Sigui un o sigui un altre estarà ben representat. Si és ella, fantàstic. L’important és que la bandera sigui allà i que tenim uns equips grandíssims esportistes que són icones i ambaixadors d’Espanya", va subratllar.

El palmarès

Belmonte, a part dels èxits olímpics, és també una col·leccionista de medalles en cites mundials i europees de natació. Així ha aconseguit 1 or, 4 plates i un bronze, en campionats del món i 4 ors, 5 plates i 4 bronzes en tornejos continentals en piscina de 50 metres.

Notícies relacionades

I també ha sigut una capdavantera en els èxits recents de les esportistes espanyoles, tal com també ha reconegut Rienda aquest dilluns. "L’esport espanyol ha agafat tirada" i ha destacat que figures com ara Lydia Valentín i Sandra Sánchez, campiones del món recents, "fan una tasca per visibilitzar la dona, que fa molta falta".

"Està en un moment espectacular, ha agafat tirada, esperem que segueixi molt temps i que l’impulsem també molt temps. Les coses han canviat molt, que tinguem esportistes com Lydia Valentín (halterofília) i Sandra Sánchez (karate) que acaben de ser campions del món,Carolina Marín iAna Carrasco, són icones que trenquen barreres", va afirmar.