Anar al contingut

NOVES REVELACIONS

El PSG utilitzava criteris ètnics per fitxar jugadors

'Football Leaks' i France Presse confirmen que en les avaluacions de futbolistes s'utilitzaven termes com "magribí", "francès" , "antillà" o "africà"

El PSG utilitzava criteris ètnics per fitxar jugadors

GEOFFROY VAN DER HASSELT

Des del 2013 fins a la primavera del 2018, els màxims responsables de fitxatges del París Saint-Germain van utilitzar criteris ètnics en les seves targetes d’avaluació de jugadors joves, que classificaven com a "francès", "magribí", "antillà" o "africà", segons una de les últimes informacions publicades per 'Football Leaks' i que ha confirmat France Presse de fonts pròximes al club de la capital francesa. Segons el PSG s’ha obert "una investigació interna" arran d’aquesta filtració.

Fins a la primavera del 2018, es va incloure una casella d’"origen" en els formularis dissenyats per supervisar els possibles fitxatges. Per al terme francès, hi hauria d’haver sempre un escrit en blanc, ja que la majoria de jugadors que es recomanaven procedien de França. No obstant, mai s’acostumaven a fitxar futbolistes de procedència africana, "perquè mai estàvem segurs de la seva data de naixement " segons Serge Fournier, observador del PSG per a la regió de Normandia.

Investigació interna

I el PSG, segons les mateixes fonts, va encarregar a l’exdiputat del Partit Socialista francès i president de SOS Racisme, Malek Boutih, que investigués aquestes revelacions. Segons Boutih, sobre el tema del registre ètnic, "la direcció del club no estava al corrent de l’existència d’aquestes normes".

Temes: PSG