CONVOCATÒRIA DE 'LA ROJA'

Luis Enrique s'oblida de Jordi Alba i només convoca Busquets

Bartra, Jonny, Alcácer i Koke són les novetats al llistat del seleccionador per jugar contra Gal·les i Anglaterra

rpaniagua45329256 graf9613  las rozas  madrid   04 10 2018   el seleccionador 181004173442

rpaniagua45329256 graf9613 las rozas madrid 04 10 2018 el seleccionador 181004173442 / Rodrigo Jimenez

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La segona llista de Luis Enrique va tornar a oferir sorpreses. Al tècnic asturià sempre li agrada deixar el seu segell, amb alguna elecció discutible i algun oblit certament lamentable. Amb les baixes per lesió de CarvajalÍñigo MartínezIscoSergi Roberto i Diego Costa, s’esperaven novetats.

Marc BartraKokeAlcácer i Jonny Otto van ser els afortunats. El gran damnificat, novament, va tornar a ser Jordi AlbaSergio Busquets és l’únic blaugrana entre els 23 elegits per a l’amistós de dijous 11 d’octubre contra Gal·les a Cardiff i el duel contra Anglaterra de la Lliga de les Nacions del dilluns 15 d’octubre al Benito Villamarín.

Sense perdó

Si en la seva primera convocatòria hi va aparèixer Lucho apuntant els noms dels premiats en una pissarra, aquest dijous va tocar un vídeo a les xarxes socials amb l’entrenador penjant les samarretes dels futbolistes en un vestidor. El principal dubte es va resoldre aviat. Després d’esmentar els tres porters (Kepa, Pau i De Gea) va donar pas als laterals esquerrans: Gayá Marcos Alonso.

A la cinquena samarreta ja se sabia que Jordi Alba tornava a quedar-se fora. Aquest càstig del debut va tenir continuïtat. Luis Enrique no perdona i les seves desavinences amb el jugador català semblen que no tenen solució. "No parlo dels que no hi són. No és un tema tabú, però no parlaré dels que no hi són", va repetir al ser qüestionat pel carrilero. "¿Només un del Barça? Per a mi això no té morbo. Això és més àmbit de la premsa. Ningú pel carrer em diu aquestes coses. La gent només vol que guanyi Espanya", va concloure al valorarla poca presència culer a ‘la Roja’.

Alba celebra un gol contra l’Osca al Camp Nou / JORDI COTRINA

Premi per a Alcácer

L’última samarreta va oferir la novetat més destacada, amb la presència de Paco Alcácer en la llista. El punta del Barça ha trobat la felicitat en la seva cessió al Borussia de Dortmund, amb el qual ha tingut un notable començament de temporada. La lesió d’última hora de Costa també ha afavorit la seva tornada a ‘la Roja’ en una davantera sense referents clars. "A Paco el conec molt bé. A Valènciava estar molt bé. AlBarcelona  no va tenir minuts i ara està jugant i marcant. Per això és aquí", va comentar Luis Enrique.

Alcácer celebra el seu gol amb el Dortmund a la Champions / AFP

"¿Només un del Barça? Per a mi això no té morbo. Això és més àmbit de la premsa", diu Luis Enrique

L’absència de Carvajal i de Sergi Roberto, tot i que al blaugrana el concep més com a interior que com a lateral, deixa la titularitat en mans d’Azpilicueta al carril dret. Com a recanvi, va sorprendre que hi fosJonny, amb el qual va coincidir al Celta.

El jugador gallec està actuant de lateral esquerrà al Wolverhampton, cedit pel Atlètic. "Jonny pot jugar a la dreta. Ho va fer en el passat al Celta quan no hi era Hugo Mallo. Però em puc inventar un lateral o fer el que vulgui. Per a això he triat aquests jugadors".

Florentino i Lopetegui

Notícies relacionades

El seleccionador va mantenir el bon humor fins que se li va insistir en el temad’Alba. Tampoc li va agradar que li qüestionessin l’elecció de dos laterals drets que solen jugar en altres posicions en els seus clubs. Més simpàtic es va mostrar al preguntar-li com reaccionaria si Florentino es fixés en els seus serveis, tal com va fer amb Lopetegui.

"És una bona pregunta, però és un condicional. I si, i si... ¿I si caigués aquesta sala i moríssim tots?", va dir fent broma abans de destacar la importància del partit contraAnglaterra. "És vital. Hi ha poques coses per provar. Amb la samarretad’Espanya  no hi ha temps per passar l’estona. Només es potcompetir", va concloure Luis Enrique.