CONTRATEMPS INESPERAT

El Movistar suspèn Jaime Rosón per un resultat advers en el seu passaport biològic

El ciclista de Zamora va presentar una anomalia, susceptible de ser dopatge, abans de fitxar pel conjunt espanyol

roson

roson

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

El conjunt Movistar ha suspès de manera cautelar la relació laboral amb el ciclista Jaime Rosón, fitxat aquesta temporada procedent del Caja Rural, per una anomalia en el seu passaport biològic, susceptible de ser considerada com un positiu que, segons ha informat l’equip telefònic, es va produir fa un any i, per tant, abans d’incorporar-se al conjuntd’Eusebio Unzué.

En un comunicat oficial, Abarca, l’empresa que gestiona els contractes dels corredors del Movistar, ha informat que dimecres a la tarda van rebre una comunicació oficial de la Unió Ciclista Internacional (UCI) en la qual es notificava la "suspensió provisional de Rosón (Zamora, 25 anys)  per un resultat advers en el seu passaport biològic amb data gener del 2017" i, per tant, un any abans de fitxar pel Movistar. Rosón, en aquella època, militava a les files del Caja Rural. La seva bona actuació en aquest conjunt va motivar que el Movistar es fixés en ell i l’incorporés a les seves files l’1 de gener del 2018. Aquest any, com a resultat més excel·lent, figurava el triomf absolut en la Vuelta a Aragó. No figurava en els plans de Movistar per al Tour i en tot disputaria la ronda espanyola.

La normativa

Considerat com un bon escalador, el Movistar afegeix en la seva nota que "des de la seva incorporació al nostre equip el comportament, les analítiques i els valors del passaport biològic del corredor han sigut impecables". Per aquesta raó, "el nostre equip col·laborarà amb el corredor per provar de trobar les explicacions a aquest cas, la resolució del qual acatem i comprenem en virtut de la normativa UCI."

Notícies relacionades

Tanmateix, "com a defensor de la credibilitat del ciclisme i el joc net, i complint la normativa antidopatge de l’UCI, el nostre equip suspèn de manera provisional la seva relació laboral amb el corredor".

El passaport biològic és un document oficial que mostra diversos valors analítics de l’esportista. Una alteració en aquests valors se suposa com un moviment provocat per l’administració d’una substància o mètode dopant no descobert en les anàlisis d’orina o sang, però que es considera igualment com a dopatge i el càstig del qual pot portar dos anys de suspensió.