NOU COP A L'ATLETISME

Operació antidopatge a Calataiud amb diversos detinguts

El principal arrestat és l'atleta Said Aitadi

atleta-calatayud

atleta-calatayud

1
Es llegeix en minuts

L’atleta marroquí nacionalitzat espanyol Said Aitadi va ser detingut dimecres passat a Calataiud, localitat en la qual resideix, per possessió de substàncies dopants. Aitadi va passar una nit en dependències policials i va declarar al costat de Rachid Najid i la seva dona Malika Asahssah abans de ser posat en llibertat dijous. A més, una altra quarta persona també va ser detinguda junt amb els tres atletes, però encara se’n desconeix la identitat. Segons fonts consultades, aquesta operació estaria emmarcada en una d’àmbit nacional, però les diligències són, de moment, secretes. Tant Najid com Asahssah ja havien estat relacionats amb el dopatge anteriorment i també viuen a Calataiud des de fa una mica més de dos anys.

Notícies relacionades

Aitadi, que ha aconseguit guanyar la Mitja Marató de Saragossa en les últimes quatre ocasions (la del 2017 precisament just per davant de Najid), corria amb fitxa d’Aragó fins l’any passat, ja que pertanyia al Zenit Twinner, però aquesta temporada va fitxar per el Guadalajara i va canviar de comunitat autònoma a efectes federatius.

Bones marques en la marató

Said Aitadi és un atleta capaç de competir a un alt nivell en distàncies que van des dels 5.000 metres fins a les maratons. De fet, amb la selecció aragonesa havia competit en campionats de cros. A més, a la tardor passada havia corregut dues maratons en 2 hores i 8 minuts, unes marques molt bones.

Temes:

Dopatge