LES REFLEXIONS DEL 'JEFECITO'

Mascherano: «Som un bon equip, no ens podem tornar bojos»

L'exblaugrana ja és el jugador amb més partits internacionals de la història a l'Argentina (144), superant Zanetti

rpaniagua43790545 soccer football   world cup   group d   argentina vs iceland180617120043

rpaniagua43790545 soccer football world cup group d argentina vs iceland180617120043 / KAI PFAFFENBACH

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Amb 34 anys i 144 partits amb la seva selecció Javier Mascherano va ser un dels principals protagonistes de l’estrena de l’Argentina al Mundial. El ‘Jefecito’ es va convertir en el futbolista amb més partits internacionals a l’albiceleste, per davant de Zanetti, amb qui es va abraçar abans del decebedor empat amb Islàndia. Malgrat la seva experiència, ‘Masche’ va ser el bastió defensiu del seu equip i va acabar fos després d’una altra exhibició de coratge. Porta 17 partits als Mundials, un menys que Kempes, que superarà a Rússia. També podria depassarMaradona  (21) si l’Argentina arriba lluny. Després de vuit temporades i 19 títols al Barça, l’actual pivot del Hebei China Fortune encara té corda per competir. Després del duel a l’Spartak va haver de passar el control antidopatge, però després es va parar a analitzar la primera clatellada.

–¿Què li falta a l’Argentina per aspirar de veritat al Mundial?

–Contra Islàndia ens va faltar lucidesa durant l’últim terç. Depèn sempre del rival. Islàndia defensa amb 10 jugadors darrere de la pilota i vuit tios posats a l’àrea. No tots els partits seran així. Demostrem una bona actitud, l’equip mai es va descompondre. Vam donar poques opcions a pilota aturada i no ens vam desorganitzar. Cal buscar també coses bones. No és fàcil. Això és un mundial. Estem convençuts que som un bon equip. Cal millorar coses i provar de fer-nos forts. No ens podem tornar bojos. Hem de saber controlar la frustració i lluitar fins a l’última circumstància. Aquest factor juga un rol molt important en el joc.

Mascherano protesta a l’àrbitre al costat de Biglia, Tagliafico i Di María / ALEXANDER NEMENOV (AFP)

–Quines sensacions van quedar al vestuari després de l’empat contra Islàndia?

–Està clar que no vam fer el millor partit possible, però la primera trobada del Mundial sempre ens ha costat molt. En aquest cas no guanyem, però en altres edicions sí que ho vam fer amb molts conflictes. Sabíem com de difícil que anava a ser.

“Cal millorar coses i provar de fer-se forts. Hem de saber controlar la frustració i lluitar fins a l’última circumstància” 

–¿S’esperaven un rival tan rocós i ordenat?

–Sí, no ens va sorprendre. Islàndia és una selecció que es replega molt bé, que sap defensar amb tots molt juntets. Això també té mèrit. Van saber treure un bon resultat amb el seu estil. Nosaltres vam tenir tot el temps el control, ens van arribar una vegada i mitja i ens van marcar.

–¿Tem que aquest resultat suposi una davallada anímica en un dels grups més equilibrats del campionat?

–Nosaltres no podem caure, això segueix. El Mundial acaba de començar i té el seu nivell de dificultat, però nosaltres seguim lluitant. Li demano els aficionats que ens continuïn donant suport perquè els necessitarem fins al final, començant per la pròxima cita davant de Croàcia.

Mascherano prova d’arrabassar una pilota a l’islandès Hallfredsson / yuri kochetkov (efe)

–Es va veure una Argentina molt espessa en alguns moments.

–Vam fer el més difícil, que era marcar els primers i obrir el partit. Després de l’empat van anar passant els minuts, ens vam anar desesperant. Ells van jugar amb això. No és una excusa. Ells saben quins són els seus punts forts i els van aprofitar bé. Mai van estar predisposats a atacar. Jugaven a un error nostre, a una pèrdua. De vegades vam caure en la seva trampa.

“Messi el proveïm perquè arrisqui en zones amb molta gent i poc espai. Li toca el treball més complex. Creiem en Leo al màxim. No podem caure, això segueix”

Notícies relacionades

–Com valora el partit de Messi?

–No vaig poder xerrar amb ell després del partit perquè em va tocar el control antidopatge, però és el nostre jugador clau. És al que més proveïm perquè arrisqui a les zones més difícils amb molta gent i poc espai. Li toca el treball més complex. Creiem en Leo al màxim.