REACCIONS A L'EMPAT

Hierro, sobre De Gea: «És un dels nostres"

La cantada del porter al segon gol de Portugal obre un debat sobre la titularitat de cara al pròxim partit contra l'Iran

El seleccionador surt en defensa del porter i anuncia que no «el deixarem tirat» malgrat el seu greu error en el xut de Cristiano

Soccer Football - World Cup - Group B - Portugal vs Spain - Fisht Stadium, Sochi, Russia - June 15, 2018 Portugal’s Cristiano Ronaldo scores their second goal past Spain’s David De Gea REUTERS/Murad Sezer TPX IMAGES OF THE DAY / MURAD SEZER (REUTERS)

Soccer Football - World Cup - Group B - Portugal vs Spain - Fisht Stadium, Sochi, Russia - June 15, 2018  Portugal’s Cristiano Ronaldo scores their second goal past Spain’s David De Gea  REUTERS/Murad Sezer     TPX IMAGES OF THE DAY
zentauroepp43778470 sochi  russian federation   15 06 2018   goalkeeper david de180615223934

/

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

“¿David? És un dels nostres”. La veu de Fernando Hierro va sonar més forta que de costum. “És un dels nostres”, va comentar el seleccionador perquè no hi hagués cap dubte que David de Gea continuarà sent el seu porter, malgrat aquest greu error al 2-1 que va donar vida a un Portugal que no tenia més respostes en aquell moment.

“David té tot el nostre suport i en aquests moments tan difícils encara més”, va proclamar el tècnic, conscient que dos grans errors en els tres últims partits (amistós amb Suïssa i debut mundialista contra Portugal) col·loquen el debat ara a la porteria.

Abans es debatia sobre el nou, però Costa, amb els seus dos gols a Rui Patricio, ja ha liquidat qualsevol discussió. Ara, en canvi, tots es preguntaran si De Gea ha de continuar sent el guardià del temple espanyol. “És un dels nostres i no el deixarem tirat”, va cridar Hierro sortint en defensa de la peça més feble de la selecció. De sobte, Espanya va mirar cap enrere i va descobrir un porter fràgil de caràcter. Tant que tres xuts a porteria va rebre la selecció espanyola a Sotxi i els tres van ser gol.

Mans que tremolen

És un Mundial i les mans de De Gea, per molt que intentin ser sostingudes pels seus companys, tremolen. Va fallar al 2-1 en un error que va evocar, per exemple, aquell error de Zubizarreta en el partit inaugural contra Nigèria al Mundial de França-98. Els amos d’una excel·lent memòria futbolística rastrejaran el passat per aturar-se en aquella pilota, capritxosa i burleta, que es va colar per sota del cos d’Arconada a l’Eurocopa de França el 1984. Sotxi, Lens i París...

“De Gea és un gran porter, no posarem en dubte el gran porter que és per un error”, va proclamar Diego Costa, recordant que “això em podria passar a mi”. En realitat, ha passat. I ho ha superat amb dos gols que enterren qualsevol debat sobre el davanter centre. El porter, tanmateix, és en el centre de l’escenari perquè Hierro ha de decidir si manté De Gea o col·loca Reina davant de l’Iran a Kazan, una mica improbable, o si es posa en mans del jove Kepa, més improbable encara.

“Callar boques”

Notícies relacionades

“S’ha de continuar creient en ell”, va dir Diego Costa, feliç perquè “ha callat boques” després de mesos i mesos de dubtes. “Som un equip, sabem que hi ha jugadors que tenen millor o pitjor dia. Som un equip, som una família, no deixem tirat ningú de la família. No dubtem de ningú de la nostra família”, va comentar Hierro, que va reconèixer que va utilitzar el pla que ja tenia traçat Lopetegui per a aquest debut. “S’han quedat molts dels seus col·laboradors amb nosaltres, tenien un pla des de fa un parell de setmanes, no ens podia sortir d’allà. Enteníem que Diego ens podia ajudar molt i no volíem tocar gaire les coses”, va assegurar el nou seleccionador.

“Hem remuntat el resultat dues vegades. Això demostra compromís, orgull i personalitat. És un equip molt madur, que no dubta i que sap el que vol  quan millor estàvem, amb possessions llargues, i més a prop del 2-4, va arribar l’empat. És un detall, una circumstància. Quan un té un crac així, és una sort per a qui el té...”, va dir sense necessitat de citar Ronaldo. “Estic molt orgullós dels meus, no el canvio per cap dels meus”.