LA CRISI DE LA SELECCIÓ

Rubiales: "La federació no pot assabentar-se'n cinc minuts abans"

El president de l'espanyola mostra el seu enuig per la manera d'actuar del tècnic i el Madrid, que ha motivat la destitució del seleccionador

Spanish football president Luis Rubiales leaves a press conference at the 2018 soccer World Cup in Krasnodar, Russia, Wednesday, June 13, 2018. The Spanish soccer federation has fired coach Julen Lopetegui two days before the country’s opening World Cup match against Portugal. Lopetegui was let go a day after Real Madrid announced him as its new coach following the World Cup. (AP Photo/Manu Fernandez)

Spanish football president Luis Rubiales leaves a press conference at the 2018 soccer World Cup in Krasnodar, Russia, Wednesday, June 13, 2018. The Spanish soccer federation has fired coach Julen Lopetegui two days before the country’s opening World Cup match against Portugal. Lopetegui was let go a day after Real Madrid announced him as its new coach following the World Cup. (AP Photo/Manu Fernandez) / Manu Fernandez (AP)

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Cessat de manera fulminant. Julen Lopetegui, el seleccionador espanyol, ha sigut cessat al moment per haver fitxat pel Madrid sense haver informat prèviament la federació espanyola de futbol. "Ens hem vist obligats a prescindir del seleccionador, la federació no se’n pot assabentar cinc minuts abans", ha comentat Luis Rubiales, el president de la federació espanyola de futbol. "Ningú pot estar fora de les regles. No n’hem tingut cap coneixement, cap en la mateixa federació", ha afegit recordant que va demanar al Madrid que no es fes públic el fitxatge. Però el club blanc no ha fet cas a aquesta petició federativa, cosa que ha provocat l’acomiadament fulminant del tècnic basc. [Seguiu les últimes notícies sobre Julen Lopetegui en directe.]

No està elegit el successor. "El que hàgim de dir ho direm aviat, però s’ha de tocar com menys millor aquesta concentració", ha revelat el president de la federació espanyola de futbol. Albert Celades, actual seleccionador sub-21, es perfila com el gran candidat, sense descartar tampoc la figura de Fernando Hierro, actual director esportiu federatiu.

Debut contra Portugal

Però, de moment, la selecció espanyola no té entrenador. Debuta divendres en el Mundial contra Portugal a Sotxi i la banqueta està buida. Malgrat les pressions dels jugadors, Rubiales ha volgut ser contundent. Mana ell.  "Òbviament, ens trobem amb una circumstància sobrevinguda. La negociació és legítima, però no hi va haver cap informació prèvia a la federació. Hi ha una manera d’actuar que tothom ha de complir", ha dit Rubiales, que ha explicat en un parell d’ocasions que s’ha vist "obligat a prendre una decisió".

Notícies relacionades

La selecció no té tècnic. "Tinc una relació propera amb els jugadors i el que no faré mai és trair-me a mi mateix. He parlat amb tothom qui havia de parlar abans de prendre la decisió", ha dit Rubiales, indicant que "el Madrid busca entrenador i busca el millor, això és lícit. Però la federació té una obligació. És l’equip de tothom. Ens hem vist obligats a prendre aquesta decisió. Ara és un moment en què hi ha una tremenda debilitat, però això amb el temps ens farà més forts, d’això n’estic molt convençut".

"Cinc minuts abans"

Per això, ha insistit que la federació "no pot assabentar-se’n cinc minuts", posant davant sempre "els valors de la federació" recordant, alhora, que no busca culpabilitats.  "Estic convençut que a Julen li hauria agradat que les coses es fessin d’una altra manera, però s’han fet així. Jo no dic qui és el culpable. Però hauria sigut una irresponsabilitat no actuar. Ens hem vist obligats a actuar. Si algú vol parlar amb un treballador de la federació, ha de fer-ho abans amb la federació", ha remarcat el president de la federació, mentre recordava que ni ell ni Hierro, el director esportiu, estaven informats de les negociacions amb el Madrid. "Estem tots afectats, és un cop dur. Sé que haugés fet el que hagués fet hi hauria hagut crítiques, però ens hem vist obligats a actuar". I ha actuat. Lopetegui és ja exseleccionador espanyol.