Un apoteòsic Durant col·loca els Warriors a un partit de l'anell

Amb Curry desaparegut, anota 43 punts al marcador 110-102 contra els Cavaliers

Cap equip no ha remuntat mai un dèficit de 3-0

jcarmengol41414264 december 25  2017  oakland  ca  usa  golden state warriors f171226114031

jcarmengol41414264 december 25 2017 oakland ca usa golden state warriors f171226114031 / Kyle Terada

3
Idoya Noain

Kevin Durant ho va fer l’any passat en el tercer partit de les finals, en què es va coronar MVP, i ho va tornar a fer aquest dimecres. Apoteòsic, brillant en un partit en què el geni de Stephen Curry es va quedar a la làmpara, Durant va anotar 43 punts (el seu rècord personal en uns ‘play-off’), va capturar 13 rebots i va fer 7 assistències. Gràcies a ell els Warriors van aconseguir contenir elsCavaliers  i imposar-se per 110-102 a Cleveland, malgrat una altra bona actuació d’un LeBron James més efectivament acompanyat pels seus companys que de costum. I els de la Badia es col·loquen a una sola victòria del seu segon anell consecutiu i el tercer en quatre anys.

La derrota a casa és un cop per a LeBron i els Cavaliers. Tot i que per arribar al títol el 2016 contra els Warriors van aconseguir una remuntada des d’un 1-3 en contra, cap equip de l’NBA no ha superat mai el dèficit 0-3. I no només la història els juga en contra. Ni amb bones actuacions com la d’aquest dimecres, quan James va anotar 33 punts, 10 rebots i 11 assistències, aconsegueixen frenar uns Warriors amb amplis recursos i estrelles capaces de brillar juntes o per separat. Hi ha qui parla ja no de l’anell que es dona per perdut per als d’Ohio, sinó del final de la segona etapa de James a Cleveland (es converteix en agent lliure aquest estiu).

Bona arrencada dels Cavaliers

Al començar el partit no semblava que les coses anessin a anar com van anar. Seguint el pla de Tyronn Lue, els Cavaliers van sortir agressius, coordinats i dominants. Després que els seus companys marquessin 10 punts, LeBron va aparèixer de manera espectacular, fent-se a si mateix una assistència al tauler abans de segellar amb força la cistella.

I en el primer quart van anotar tots els Cavaliers, tot i que ja va començar també l’exhibició de Durant. Ell només va marcar 13 dels 28 punts amb què els Warriors van aconseguir deixar en només un punt l’avantatge dels Cavaliers que havia arribat als 12.

En el segon quart es va repetir l’esquema. Bona actuació d’equip de James, Kevin Love, J. R. Smith i companyia. Avantatge de fins a 13 punts dels Cavaliers. I davant seu, Durant. Quan es va arribar al descans el marcador anava 52-58 a favor dels de Cleveland, que havien capturat en la primera meitat 10 rebots ofensius. Curry, l’home que va fer història en el segon partit de les finals amb els seus 9 triples, continuava absent. Durant havia anotat 24 dels punts dels Warriors.

Arribava a continuació el tercer quart, el que els Warriors han aconseguit convertir en una llegenda temible. I van tornar a demostrar per què. En menys de tres minuts de joc van aconseguir per primera vegada posar-se davant al marcador i van acabar consumant un parcial de 15-3. Durant va seguir en estat de gràcia. I es va arribar a l’últim quart amb els Warriors per sobre 83-81.

Ningú a Cleveland no va llançar la tovallola en els últims 12 minuts. Fins i tot Rodney Hood, el fitxatge dels Jazz que només havia jugat quatre minuts a les finals, va deixar veure per què el van fitxar els Cavaliers. I el partit es va convertir llavors en una muntanya russa amb balls d’avantatges d’un o dos punts.

Va ser just llavors quan una de les escasses aparicions de Curry (que va acabar l’enfrontament amb 11 punts) va contribuir a segellar la victòria dels Warriors, en què va tornar a jugar també després d’una absència de sis partits Andre Iguodala, tot i que clarament lluny del seu millor estat de forma. Menys de tres minuts abans per al final, l’únic triple de 10 intents de Curry va col·locar els Warriors 101-97. I des d’aquí, amb un altre brillant triple de Durant inclòs (el sisè dels seus nou intents), es va arribar al 110-102.

El Quicken Loans Arena va quedar en silenci. Aquesta vegada no hi havia hagut errors colossals com el de JR Smith en el primer partit, però la victòria es va tornar a escapar com sorra entre els dits. La remuntada es fa utopia. El quart partit,divendres,  també a Cleveland.