FINALS NBA

Amb un festival de triples de Curry, els Warriors imposen el 2-0

El base, amb nou triples, supera el rècord a les finals que tenia Ray Allen

LeBron James no aconsegueix evitar la derrota dels Cavaliers 122-103

lmendiola43150990 golden state warriors stephen curry 30 celebrates a score180502195117 / Ben Margot

lmendiola43150990 golden state warriors  stephen curry  30  celebrates a score180502195117
zentauroepp43608062 june 3  2018  oakland  ca  usa  golden state warriors guard 180604100407
zentauroepp43607782 jun 3  2018  oakland  ca  usa  golden state warriors guard s180604095600

/

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

“Força en els números”,el lema que van triar fa uns anys els Golden State Warriors, agafa sentit amb partits com els d’aquest diumenge i amb un jugador com Stephen Curry. En el segon enfrontament de la final de l’NBA contra els Cavaliers els californians sempre van anar davant al marcador i es van imposar amb un incontestable 122-103 que els situa ja amb avantatge 2-0 al camí per renovar el títol de l’any passat. I 27 dels33 punts de Curry, màxim anotador del partit, van arribar de 9 triples, un rècord a les finals que supera la marca de 8 que va establir el 2010 Ray Allen per als Celtics contra els Lakers.

La piconadora que va arrasar el quadre de Cleveland malgrat un altre esforç més que destacable de LeBron James (29 punts, 13 assistències i 9 rebots) va tenir més d’un motor. Entre Curry, Kevin Durant i Klay Thompson van sumar 79 punts. I altres Warriors, com JaVale McGee, Shaun Livingston i Draymond Green, van fer-hi importants contribucions.

‘Tempo’, agressió i força

Steve Kerr, l’entrenador de Golden State, deia just abans de començar el partit que les claus per no reviure l’angoixa del primer, en què un parell d’errors dels rivals en l’últim moment van obrir la porta a la pròrroga, que va ser la seva salvació, eren  “‘tempo’, agressió i força”.I els seus guerrers van demostrar que l’havien escoltat. McGee (que va acabar amb un ple de 12 punts en sis llançament) va arrencar potent, les cistelles es van anar encadenant i van passar gairebé cinc minuts fins que els Warriors van cometre el seu primer error.

Des de la direcció dels Cavaliers Tyronn Lue va jugar intel·ligentment en aquesta primera meitat demanant temps per trencar les ratxes d’atac. LeBron va ser LeBron, però la seva solitud va tornar a fer-se evident. I això que, com si intentés rescabalar-se de l’últim tir lliure fallat en el primer partit, George Hill va contribuir a esvair-la en alguns moments. 

Es va arribar al descans amb els Warriors 13 punts per sobre i en tornar del vestidor LeBron va continuar plantant cara, amb una mica de recolzament de Kevin Love i de Hill, que van acabar respectivament amb 22 i 15 punts. De fet, en el tercer quart els Cavaliers van arribar a escurçar a cinc punts la distància i aquest va ser també l’únic quart en què van superar els Warriors en el parcial. Però no va ser suficient per evitar el 90-80.

Notícies relacionades

En els últims 12 minuts, com a colofó, van tornar a complir-se els desitjos o directrius de Kerr, que assegurava que necessitaven millorar els triples. ICurry (9 de 17 triples) ha sigut un autèntic festival.

Dimecres, a Cleveland

Per als Cavaliers, l’escenari ara és conegut. Com en dues de les tres finals anteriors que havien disputat amb els Warriors abans d’aquesta històrica quarta arriben al tercer partit amb 2-0 en contra. Els queda el consol del 2016, quan van superar aquest dèficit (i fins a l’1-3) i van acabar aconseguint l’anell. I després de dos partits a Oakland juguen, dimecres, a casa.

El debut de Calderón

<span style="font-size: 1.6rem;">Amb el partit ja clarament decidit en contra dels Cavaliers Tyronn Lue va fer seure LeBron i altres titulars i això va permetre debutar <strong>José Manuel Calderón</strong> en una final de l’NBA. El base va jugar <strong>tres minuts</strong> i va aconseguir <strong>quatre punts, dos rebots i una assistència</strong>.</span>