Finals NBA

Els Warriors necessiten la pròrroga per frenar un descomunal LeBron

L'esquadra californiana s'apunta el primer partit de les finals 124-114

James deixa una altra actuació memorable i bat la seva marca personal amb 51 punts

May 31, 2018; Oakland, CA, USA; Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) shoots the ball against Golden State Warriors forward Draymond Green (23) in game one of the 2018 NBA Finals at Oracle Arena. Mandatory Credit: Ezra Shaw/pool photo via USA TODAY Sports

May 31, 2018; Oakland, CA, USA; Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) shoots the ball against Golden State Warriors forward Draymond Green (23) in game one of the 2018 NBA Finals at Oracle Arena. Mandatory Credit: Ezra Shaw/pool photo via USA TODAY Sports / Ezra Shaw (USA TODAY Sports)

3
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Ha guanyat qui s’esperava que ho fes, però no com molts havien anticipat. Aquest dijous a la nit, en el primer partit de les finals de la NBA entre els Golden State Warriors i els Cleveland Cavaliers, els últims campions i favorits han obert la sèrie amb victòria. Però ha sigut molt més pels pèls del que podria indicar el 124-114 del marcador final.

Stephen Curry, Kevin Durant i la resta de l’esquadra californiana han arribat a aquest triomf només després de recuperar tota la fúria ofensiva, imparable, en una pròrroga que serà durant temps un dels malsons de George Hill i JR Smith, els dos companys d’un LeBron James una altra vegada gegant, que han deixat que als Cavaliers se’ls escapés el triomf dels dits.

Un tir lliure i un error

Després d’un partit elèctric, cinc segons abans del final del temps reglamentari, Hill ha tingut en dos llançaments lliures l’opció de tancar la victòria a Oakland per als de Cleveland. Ha anotat el primer, en què ha igualat a 107 el marcador, però ha fallat el segon. Llavors, al capturar el rebot ofensiu, Smith, que ha acostumat els fans dels Cavaliers a ficades de pota, ha comès el que pot ser que sigui el seuerror colossal més conseqüent. “Es pensava que anàvem un punt per sobre”, com ha explicat després l’entrenador Tyronn Lue, un altre dels afectats per la sensació de frustracióestesa, i ha deixat pràcticament que s’esgotés el temps. L’enfrontament ha anat llavors a la pròrroga. I als Warriors no se’ls donen opcions com aquesta.

El primer partit d’aquesta quarta final consecutiva entre els californians i els d’Ohio, però, ha servit per deixar clar que es van anticipar els que creien que aquestes finals eren una cosa feta per als Warriors. Mai, mai, es pot descartar el ‘Rei James’. I en la seva vuitena final seguida (i la novena de la seva carrera) el d’Akron ha mantingut una vegada i una altra els Cavaliers en la pugna, trencant les ratxes ofensives dels Warriors. Tot i que els locals han sortit del viatge al vestidor en el descans, com acostumen, com llampecs i han obert el tercer quart amb un parcial de 10-3, James ha evitat que el mal fos irreversible.

LeBron, memorable i de rècord

LeBron ha comptat amb el gran recolzament de Kevin Love (21 punts i 14 rebots), que ha pogut jugar després de perdre’s la final de la Conferència Est per una possible contusió. Però altre cop ha sigut ell qui ha portat el pes de l’equip i ha deixat una altra actuació memorabledescomunal, en què no l’ha frenat ni un lleig atac de Draymond Green, que li ha ficat un dit a l’ull i l’ha deixat amb una petita però visible hemorràgia interna.

James ha batut les seves pròpies marques. Els seus 51 punts (als quals ha sumat 8 rebots i 8 assistències) marquen el seu rècord personal d’anotació enfinals i representen la vuitena vegada en aquests ‘play-off’ que supera els 40. Només cinc jugadors més havien passat de 50 abans que ell (el rècord el tenen els 61 d’Elgin Baylor). Hi ha, entre aquests,  Michael Jordan, a qui James ja ha igualat en una altra fita: 109 partits en ‘play-off’, amb més de 30 punts.

Notícies relacionades

Per als Warriors Curry ha anotat 29 punts, 9 assistències i 6 rebots i Durant, 26 punts, 9 rebots i 6 assistències. També ha sumat24 punts més Klay Thompson, que ha fet un ensurt momentani per una possible lesió després d’un xoc involuntari en el primer quart de Smith.

L’Oakland Arena ha celebrat el triomf dels de casa però, després del que s’ha vist, ha sigut l’entrenador del quadre victoriós, Steve Kerr, el que ha resumit el que ha passat i el que ve. “Tothom ha estat dient i escrivint que serà fàcil. No serà fàcil”,ha avisat. La pròxima cita diumenge, també a Oakland.