L'ACTUALITAT BLANCA

El Madrid i el desert després de Zidane

La sortida del francès deixa tocada l'afició i el club, que ha d'assumir la renovació esportiva de l'equip

rpaniagua43565626 soccer football   real madrid   zinedine zidane press confer180601170817

rpaniagua43565626 soccer football real madrid zinedine zidane press confer180601170817 / JUAN MEDINA

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García

Encara en procésd’assimilació de la notícia, el madridisme afronta des d’aquest divendres l’etapa post-Zidane, un nou període que neix pled’incògnites. L’impacte inicial per l’inesperat adeu del francès, que ja ha abandonat la capital espanyola, va donar pas unes hores després a la tristesa i la desolació. El madridisme entreveu un horitzó complicat després de la marxa del que ha sigut el seu far i guia durant els últims dos anys i mig.

Zidane ha tingut un poder d’influència sobre les decisions esportives del club com no l’havia tingut abans cap entrenador sota el comandament de Florentino Pérez, un altre buit que el club ha d’omplir. Tot i que el nou entrenador no tindrà el pes en la planificació esportiva que ha tingut el francès, la prioritat als despatxos és trobar un tècnic que lideri el nou projecte.

El nou paper de Bale

La nova esperança es diu Pochettino, però la seva arribada es veu tan llunyana com difícil. La parcel·la esportiva necessita una remodelació i és el club el que prendrà les decisions sobre la planificació esportiva. L’estratègia de fitxatges sembla encaminada a portar una gran estrella, fet que deixa sense lloc a alguns jugadors que han sigut molt importants fins ara.

Gareth Bale, el principal assenyalat per la seva mala temporada, es va redimir a la final de Champions i després va dir que volia més minuts. La seva relació amb Zidane no era la millor, però l’arribada d’un nou tècnic li pot obrirnous horitzons al Reial Madrid. Pochettino, que va assumir la direcció del Tottenham just després de la seva sortida del club anglès, el coneix perfectament i el va patir sent entrenador del Southampton.

L’admiració de Cristiano

Els seus companys a la davantera del Madrid, Benzema Ronaldo, no tenen gaire més clar el seu futur alMadrid. El portuguès, que ja va sembrar dubtes sobre el seu futur després de la final de Champions, havia trobat amb Zidane un ambient ideal per rendir en la que ja s’ha de considerar com l’última etapa de la seva carrera.

La relació Ronaldo-Zidane ha sigut ideal des del principi, millor que amb la grada i el mateix club, que vol que el davanter segueixi a l’equip. L’admiració de Cristiano Ronaldo per Zidane no podia ser més gran, un dèficit amb el qual engegarà el nou preparador blanc, si Ronaldo no es planteja la seva continuïtat en un projecte madridista sense Zidane a la banqueta.

El valedor de Benzema

Notícies relacionades

Per la seva part, Karim Benzema perd amb la marxa de Zidane el seu gran valedor dins del Reial Madrid. Després de nou temporades a l’equip, sense la confiança cega que li ha mostrat el seu compatriota durant els últims anys, el normal és que el davanter hagués perdut el lloc de titular durant els durs mesos d’hivern, en els quals tant el rendiment del ‘9’ com els resultats no agradaven a l’afició blanca.

Un altre jugador que queda en una posició complicada és Keylor Navas, el porter que ha estat defensat públicament en infinitat de vegades per Zidane, que fins i tot va guanyar un pols al club al mercat a compte del fitxatge de Kepa al gener. La declaració del francès assegurant que no volia el porter basc a mitja temporada va ser clau perquè el Madrid no aconseguís els drets de l’internacional espanyol.