ESCÀNDOL A LA VISTA

La Lliga denuncia davant la policia l'Osca-Nàstic per una possible manipulació

La patronal futbolística no ha trobat de moment circumstàncies irregulars però ha denunciat els fets al servei de Control del Joc de l'Atzar policial

huesca-nastic

huesca-nastic

1
Es llegeix en minuts

LaLiga va confirmar aquest dimecres que ha presentat una denúncia davant la Policia Nacional després de les informacions publicades sobre “cotitzacions alarmants registrades en diferents cases d’apostes” en el resultat del partit Osca-Nàstic, de la penúltima jornada de la Lliga 1/2/3.

“Seguint el protocol d’actuació establert per la Direcció d’Integritat i Seguretat, LaLiga ha denunciat aquests fets davant el servei de Control del Joc d’Atzar de la Policia Nacional, per si poguessin ser constitutius de delicte”, va anunciat LaLiga en un comunicat.

Sense circumstàncies irregulars

En aquest mateix comunicat, ha assegurat que “per part de la Direcció de Competicions no s’ha observat cap circumstància irregular que, en l’aspecte esportiu, pogués determinar, de manera individual o col·lectiva, que el resultat hagués sigut manipulat”.

La reacció de LaLiga és com a conseqüència de les informacions publicades després que es disputés el partit Osca-Nàstic (0-1), jugat el dia 27 passat, després que l’Osca ja hagués confirmat l’ascens a Primera Divisió i no es jugués res i el Nàstic necessités els tres punts per evitar el descens.

El partit es va resoldre amb un gold’Ikechukwu Uche  als 72 minuts de joc i en l’última jornada, el pròxim cap de setmana, el Nàstic s’enfrontarà al Rayo Vallecano, que també va certificar l’ascens a Primera Divisió la jornada anterior.

La sospita

Segons una informació publicada fa dos dies per 'El Confidencial’, grans operadors d’apostes de tot el món van suspendre les quotes del partit després de detectar entrades de diners que avançaven el 0-0 del primer temps i la victòria visitant al final del partit, tal com va passar.

Notícies relacionades

Els indicis es van detectar una hora i mitja abans que es comencés el partit, en què es van produir grans moviments de diners procedents d’Ucraïna que apostaven per la victòria del Nàstic, que tenia 29 punts menys que l’Osca a la taula.

Per aquest motiu, 30 de les 59 cases d’apostes més importants del món van decidir bloquejar el partit al comprovar que les cotitzacions a favor de la victòria del Nàstic estaven caient en picat.