MÀXIMA PREOCUPACIÓ

Desapareixen a Austràlia 11 esportistes africans després dels Jocs de la Commonwealth

Encara no han demanat asil polític i provenen de les delegacions del Camerun, Uganda i Ruanda

logo-commonwalth-jpeg

logo-commonwalth-jpeg

1
Es llegeix en minuts

Onze esportistes africans, que van participar el mes passat en els Jocs de la Commonwealth a Austràlia, estan desapareguts i els seus visats estan a punt de caducar, van informar fonts governamentals. Els 11 esportistes es convertiran en immigrants il·legals a partir d’aquest dimarts, llevat que hagin fet els passos legals per estendre la seva estada.

"Si infringeixen les condicions (dels visats) s’aplicaran contra ells mesurades coercitives", va dir el ministre de l’Interior, Peter Dutton. Vuit dels esportistes, tres aixecadors de peses i cinc boxejadors, provenen del Camerun, dos més, d’Uganda, i un entrenador paralímpic, de Ruanda.

Més sospites

Notícies relacionades

Alguns dels esportistes han buscat assessoria legal a Sydney a fi d’obtenir un visat provisional i sol·licitar-ne un altre de protecció humanitària, segons l’agència local AAP. Se sospita que dos esportistes més de Sierra Leone van abandonar els seus equips després dels jocs que es van disputar a Goal Coast, al nord-est d’Austràlia, tot i que les autoritats del país africà neguen que cap membre de la seva delegació hagi desaparegut.

Durant els Jocs de la Commonwealth que es van disputar el 2006 a Melbourne, 26 participants, 14 dels quals, de Sierra Leone, van sol·licitar asil polític a Austràlia.