Empat agònic del Madrid (1-1)

Cristiano Ronaldo va igualar a tres minuts del final el gol de Williams, que va avançar l'Athletic abans del primer quart d'hora

undefined42988100 real madrid s marcelo  right  battles for the ball with athl180418231659

undefined42988100 real madrid s marcelo right battles for the ball with athl180418231659 / Francisco Seco

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

El Madrid no va passar d’un empat agònic contra un Athletic que va millorar les seves prestacions i que va tenir el triomf a l’abast de la mà amb una triple ocasió a la segona meitat que va acabar amb un xut de Raúl García al travesser. L’equip de Ziganda es va avançar amb un gol de Williams als 13 minuts i després Kepa va tirar per terra els intents de l’equip blanc d’igualar el xoc. Només ho va aconseguir en un xut de Modric que Cristiano va desviar al fons de la porteria el minut 87.

Semblava que el final de la ratxa golejadora al Bernabéu arribava al final després d’haver marcat 26 gols els últims sis partits. Al setè, el gol se li va encallar al Madrid, que va jugar una bona primera meitat i després va caure en uns intents desesperats amb un joc sense cap elaboració. A més, a la primera meitat va xocar amb Kepa, el porter de l’Athletic que podia haver arribat en el mercat d’hivern i que Zidane va dir que no li calia per la seva indubtable confiança en els seus tres porters. 

"Kepa és molt bo, però no volia un porter al mes de gener. Jo vaig prendre aquesta decisió i punt"

Zinedine Zidane

Entrenador del Madrid

No se sap què deu pensar ara el tècnic francès després de veure el repertori del porter basc, que es va encarregar de frenar les escomeses dels jugadors blancs. Cristiano, Asensio, Lucas, Marcelo. Tots es van estavellar contra el gran protagonista del xoc.

Un assaig

Un partit que s’havia plantejat com un assaig per al duel de dimecres que ve a l’Allianz Arena contra el Bayern, no va incloure l’equip que es presumeix que posarà en joc Zidane. Casemiro i Isco, que apunten clarament a Alemanya, van deixar el seu lloc a Lucas Vázquez i Asensio en un xoc en què l’Athletic va recórrer a la casta després de la seva derrota a casa contra el Depor.

La seva posada en acció va sorprendre el Madrid, que va veure com Keylor salvava un remat de San José. Cristiano va respondre amb un cop de cap al travesser, però l’obstinació de l’equip de Ziganda va trobar el premi en una gran passada de Córdoba per a Williams que va batre per dalt Navas (m. 13).

Xiulets a Benzema

El Madrid va buscar la resposta, però va aparèixer Kepa per desactivar totes les arribades rivals. Cristiano passava per l’àrea i intentava no desesperar-se davant l’encert del porter basc, que va elevar encara més el seu nivell en un cop de cap de Varane. El públic s’atipava de Benzema i el xiulava després que el francès enviés una pilota als núvols.

Notícies relacionades

En el fons d’armari de parades de Kepa encara en quedava una d’espectacular en un xut d’Asensio (m. 43). El Madrid va insistir a la segona meitat, però ja amb més empenta que encert. Cristiano va demanar penal per una empenta de Núñez poc abans que arribés una triple ocasió del conjunt basc. Williams, primer, després Córdoba i finalment Raúl García, que va rematar al travesser (m. 63).

Gol de Cristiano

Aquest indult de l’Athletic li podia costar car perquè el Madrid, amb Bale i Isco al camp, va envoltar la porteria rival en un esbojarrat atac que va resoldre el taló del portuguès. 

Reial Madrid, 1 - Athletic, 1

<span style="font-size: 1.6rem;"><strong>Reial  Madrid</strong>: Keylor Navas (6); Carvajal (7), Varane (6), Ramos (5), Marcelo (5); Modric (6), Kroos (6), Lucas Vázquez (6), Asensio (6); Benzema (4), Cristiano Ronaldo (6).</span>