ESTRELLA ACCIDENTADA

Kilian Jornet es fractura el peroné a la Pierra Menta

El català acabava l'últim descens de la prova d'esquí de muntanya, de la qual anava líder junt amb el seu company Jakob Hermann

zentauroepp42523013 spanish skier kilian jornet  l  and his partner austrian ski180317172839

zentauroepp42523013 spanish skier kilian jornet l and his partner austrian ski180317172839 / JEFF PACHOUD

3
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

No ho sembla, però Kilian Jornet també és d’aquest món. Sí, com la resta de mortals, també es cansa, al seu nivell, és clar, i, com ahir, també cau i es fa mal, tot i que sembli impossible que li pugui passar una cosa així quan se’l veu escalant l’Everest o baixant parets impossibles a Noruega, també amb esquís, com bé es pot veure a les seves pel·lícules i vídeos que penja a Twitter.

L’ultrafondista català va patir una caiguda durant un descens en un dels últims trams de la Pierra Menta, prova d’esquí de muntanya que se celebra a França, es va fracturar el peroné i per això va haver d’abandonar. L’alpinista, de 30 anys, liderava en aquells moments una carrera que ja ha guanyat en tres ocasions i feia un últim esforç en els últims trams per conquistar-la una quarta, juntament amb l’ austríac Jakob Hermann, el seu company d’equip (la prova es disputa per parelles). Jornet va mirar d’aixecar-se i tornar a esquiar, però aquest cop no va poder i va ser conscient que s’havia fet mal de debò. Cosa, no obstant, que en alguna altra ocasió no li va impedir continuar una prova i, fins i tot, guanyar-la, per a admiració de tots. Va passar als Estats Units, el mes de juliol passat, quan l’excepcional esportista va fer més de 100 quilòmetres corrent amb el braç en cabestrell després que li sortís l’espatlla esquerra. Aquesta vegada, no obstant, la fractura de peroné li impedia continuar esquiant i va abandonar.

Adeu a la temporada

«Així és com s’acaba la Pierra Menta per a mi. Gràcies a tots els patrocinadors i a tots els aficionats pel suport. Ho sento molt pel meu company d’equip Jakob, perquè estàvem fent una gran carrera. Ara hauré de fer algunes setmanes de descans obligatori», va explicar Jornet a les xarxes socials, acompanyant el text amb una imatge d’una radiografia en què es veu clarament el peroné fracturat. Una lesió que l’obliga a donar per liquidada la temporada d’esquí i part de les carreres d’ultratrail de muntanya, que a primers de setembre celebra la seva competició més emblemàtica, l’Ultra Trail del Mont Blanc.

Ja veurem si Kilian arriba a la cita de Chamonix, tot i que en aquesta mateixa campanya ja ha donat mostres de la gran capacitat de recuperació. A finals d’octubre, va ser operat de les dues espatlles per les luxacions que patia i li van donar un temps estimat de baixa de sis mesos. En tres i mig en va tenir prou.

Una intensa nevada

Notícies relacionades

«És una llàstima ja que érem molt a prop de la victòria, però estic més trist pel Kilian. Després de caure, es va aixecar amb la idea de continuar, ja el coneixem... Però era impossible», va lamentar Hermann, que va arribar a meta amb els esquís del seu col·lega a l’espatlla.

La prova, que es disputa en quatre etapes, es va portar a terme enmig d’una intensa nevada, cosa que va complicar molt més tant els ascensos com els descensos. També els vencedors, els italians Michele Boscacci i Robert Antonioli, van tenir un record per a Kilian. «Ho sento per ell, és clar, perquè és un gran campió, però soc molt feliç per haver guanyat aquesta prova per primera vegada», va manifestar Boscacci.