S'OPERARÀ DISSABTE A BELO HORIZONTE

Neymar es perd el que queda de temporada amb el PSG

L'astre brasiler té un trencament i arribarà just per al Mundial de Rússia

neymar-camilla-2

neymar-camilla-2

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

La lesió de Neymar ja té un diagnòstic definitiu. Quan falten cinc dies per al duel decisiu contra el Madrid finalment s'ha sabut que l'astre brasiler no només tenia impossible jugar contra l'equip de Zidane sinó també tornar a vestir la samarreta del París Saint-Germain aquesta temporada. L'exblaugrana estarà "entre dos i tres mesos de baixa" i arribarà just per a l'inici del Mundial de Rússia, que comença d'aquí 104 dies a Moscou.

L'entrenador blanc ja ho va dir fa uns dies a l'hora de valorar les rotacions i els descansos del seu equip. No hi ha res com un Mundial per a un futbolista. I en el cas dels brasilers aquesta afirmació adquireix el màxim potencial. Neymar no es vol jugar per res del món la seva presència en la cita de Rússia, en què la 'canarinha' surt com a favorita amb AlemanyaFrança Espanya.

Intervenció a Belo Horizonte

La confirmació del diagnòstic més contundent ha arribat a càrrec de Rodrigo Lasmar, el metge de la selecció brasilera. El doctor operarà l'exblaugrana dissabte que ve Belo Horizonte d'"una fractura" al cinquè metatarsià del peu dret i no d'una "fissura", com havia assegurat el club francès en els seus informes mèdics.

 "Neymar està trist, però entén que ara no té cap més alternativa. És una fractura important en un os del peu" (Rodrigo Lasmar, metge de la selecció brasilera)

La diferència entre els dos conceptes afecta directament el temps de recuperació. Amb els dies s'ha passat de considerar "dubtós" el jugador contra el Madrid -es va comentar que podria arribar al partit si s'infiltrava- a una baixa de gairebé tres mesos.

En cadira de rodes

Unai Emery ni tan sols es va atrevir a descartar-lo a principis de setmana. El club ja va apuntar dimarts que el període d'absència estaria entre sis i vuit setmanes, un termini que Lasmar ha ampliat aquest dijous després de traslladar-se a París a examinar el jugador. "Neymar està trist, però entén que ara no té cap més alternativa. És una fractura important en un os del peu", ha declarat el cap de l'equip mèdic de la pentacampiona del món.

Lasmar ha aterrat a Rio de Janeiro amb el futbolista, que ha sortit de l'aeroport en cadira de rodes. Si es confirmen les previsions del metge brasiler, Neymar difícilment jugarà més a la Lliga francesa, que finalitza el 20 de maig. En la Champions, en canvi, si el PSG fes la proesa de remuntar davant el Madrid i continués el camí victoriós en els quarts i les semifinals es trobaria amb una final a Kíev el 26 de maig.

Debut contra Suïssa

Faltaria veure si una cita així l'exblaugrana se la perdria. En la federació brasilera l'objectiu és que el jugador es recuperi plenament i pugui anar al 100% a la concentració de l'equip de Tite abans del debut oficial en el Mundial, que tindrà lloc el 17 de juny contra Suïssa a Rostov. "Hi haurà temps per fer un treball especial i tenir-lo en plena forma per al Mundial", ha afegit Lasmar.

"Sense Neymar, hi haurà Di María, que té ganes de revenja contra el seu antic equip. Crec que la farà grossa" (Kombouaré, exjugador del PSG)

Neymar es va torçar el turmell en el xoc disputat contra el Marsella diumenge passat. L'astre havia rebut unes quantes puntades durant el partit però la lesió se la va fer de manera fortuïta quan el seu equip ja vencia 3-0. Va ser retirat en llitera de la gespa i es va obrir el ventall d'especulacions. El jugador va optar per la via més intel·ligent a l'apostar per la cirurgia, ja que d'aquesta manera s'assegurava una curació completa abans de la cita russa.

Odi a Florentino

Notícies relacionades

La lesió de l'exblaugrana obre les portes de la titularitat d'Ángel di María, que s'enfrontarà al seu exequip dimarts. No va tenir una sortida agradable del Madrid el 'Fideu', que tindrà l'ocasió de venjar-se de Florentino Pérez, el culpable directe que hagués de marxar, segons ha explicat diverses vegades el pare del jugador.

Aquest factor motivacional ja ha sigut comentat per velles glòries del club, com Antoine Kombouaré, artífex de l'eliminació europea del Madrid amb el PSG el 1993. "Sense Neymar, hi haurà Di María, que té ganes de revenja contra el seu antic equip. Crec que la farà grossa", ha dit l'actual entrenador del Guingamp