ATEMPTAT AL BORUSSIA

Bartra: "Vaig tenir por de morir"

El jugador català declara per escrit en el judici contra l'autor de l'atac a l'autobús del Dortmund

EPA686. DORTMUND (ALEMANIA), 29/01/2018.- El futbolista español Marc Bartra, del Borussia Dortmund, llega hoy, 29 de enero a una vista por el juicio que se sigue contra Sergej W., de 28 años, por el atentado contra el autobús del equipo alemán en Dortmund (Alemania). En el atentado, perpetrado el 11 de abril de 2017 cuando el Borussia Dortmund se desplazaba al estadio para el partido de la Liga de Campeones contra AC Mónaco, resultaron heridos el jugador español Marc Bartra y un policía que escoltaba el autobús. EFE/ Friedemann Vogel

EPA686. DORTMUND (ALEMANIA), 29/01/2018.- El futbolista español Marc Bartra, del Borussia Dortmund, llega hoy, 29 de enero a una vista por el juicio que se sigue contra Sergej W., de 28 años, por el atentado contra el autobús del equipo alemán en Dortmund (Alemania). En el atentado, perpetrado el 11 de abril de 2017 cuando el Borussia Dortmund se desplazaba al estadio para el partido de la Liga de Campeones contra AC Mónaco, resultaron heridos el jugador español Marc Bartra y un policía que escoltaba el autobús. EFE/ Friedemann Vogel / FRIEDEMANN VOGEL (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Marc Bartra ha declarat aquest dilluns davant la Justícia alemanya sobre l'atemptat amb bomba contra l'autobús del Borussia Dortmund, que va tenir lloc l'11 d'abril del 2017, del qual el jugador va témer no sortir amb vida. "No estic bé quan ho recordo. Vaig tenir por de morir, por de no tornar a veure la meva família", ha dit Bartra en una declaració llegida per l'advocat del Dortmund, Alfons Becker.

Inicialment s'esperava que Bartra declarés oralment però aquest va preferir la declaració escrita al saber que el presumpte responsable de l'atemptat amb bomba estaria present a l'audiència. Segons Bartra, després de l'explosió va sentir una sacsejada al cap, va deixar anar el seu telèfon mòbil i va sentir un dolor molt fort en un braç, del qual després va haver de ser operat.

Sang al braç

El jugador va veure que tenia sang en un braç i va témer que hi hagués un segon atac mentre pensava en la seva família. Bartra admet que encara no ha superat l'atac, que té malsons i que a vegades ha de tornar a pensar en el que va passar.

Serguei W., acusat de l'atemptat / Leon Kuegeler (AFP)

Notícies relacionades

El presumpte responsable, Serguei W., està acusat de 28 casos d'intent d'assassinat i de causar lesions personals. Els fets van passar quan l'autobús del Dortmund sortia de l'hotel de concentració per dirigir-se a l'estadi per disputar el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions de la temporada passada contra l'AS Mònaco.

La fiscalia considera que Serguei W. volia matar el màxim nombre de jugadors possible per generar una caiguda a la borsa de les accions del Dortmund amb les quals havia fet una aposta a la baixa amb la qual pretenia enriquir-se. W. ha reconegut haver sigut l'autor de l'atemptat però assegura que no va tenir intenció de matar a ningú.