DEMOCRÀCIA RCDE EXIGEIX RESPECTE A LA PLURALITAT

Un grup de l'Espanyol denuncia amenaces a socis amb estelades

Els denunciants creuen que el club està actuant amb passivitat davant algunes actituds detectades a Cornellà-El Prat

estelada

estelada

1
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

Democràcia RCDE, un grup de petits accionistes, socis i penyes de l’Espanyol, va publicar ahir un comunicat en què denuncien la passivitat del club davant les amenaces rebudes per portar estelades al camp. A l’escrit assenyalen que «un club es pot disfressar de ser apolític» però que l’«apoliticisme deixa de tenir sentit quan una de les parts decideix imposar la seva ideologia».

Notícies relacionades

Els denunciants reclamen llibertat per sobre de tot. Poder portar la bandera que vulguin i que ningú els imposi un punt de vista polític. Perquè ells són periquitos i en el futbol, diuen, s’ha de respectar la pluralitat i promoure la tolerància. I encara més quan es pertany a l’Espanyol, que temps enrere va promoure la campanya «només blanc i blau».

Per això denuncien les xiulades que Cornellà-El Prat va dedicar als aficionats del Girona quan aquests van començar a fer càntics i crits a favor de la independència de Catalunya. «Un club mor en el moment en què les seves grades xiulen i censuren el crit de llibertat», sentencien.