POLÈMICA FEDERATIVA

Expedient a sis genets catalans per no desfilar amb la bandera espanyola

El debat es produeix després que diversos mitjans informatius madrilenys denunciessin el tema

jinetes

jinetes

2
Es llegeix en minuts

Diversos mitjans informatius de Madrid van denunciar dimecres que un grup de genets, tots catalans, s'havia negat a desfilar en una competició d'hípica celebrada a Abu Dhabi amb la bandera espanyola. Els esportistes neguen aquest fet. Però la Federació Espanyola d'Hípica va conèixer la circumstància a través d'informacions periodístiques i aquest dijous ha decidit expedientar-los.

Segons Efe, els genets expedientats han aclarit que la seva presència a Abu Dhabi va ser per una invitació "a títol privat" per part de l'organitzador, i no a través de cap federació, i que en la desfilada es van utilitzar les banderes proporcionades per l'organització. "L'acte va ser una festa privada que s'organitza amb el nom de Sheik Mansoor Festival Abu Dhabi. No vam ser convidats a participar-hi, ni vam participar en cap competició hípica", van explicar en un comunicat després de ser expedientats per la federació, per aclarir per què no van desfilar amb banderes d'Espanya.

Equip espanyol

"Tots nosaltres hem tingut el privilegi de formar part de l'equip espanyol en algun moment de la nostra vida esportiva i allà on hem participat sota la bandera espanyola ho hem fet amb tot el respecte", van afirmar. En un comunicat remès a Efe aquest dijous, els esportistes han assegurat que les banderes que van portar a la desfilada van ser les que els va proporcionar l'organització. "Com que no disposaven de prou banderes nacionals, també van repartir banderins de l'esdeveniment. En el nostre cas, les dues úniques banderes espanyoles les van portar les dues noies que apareixen en un vídeo, mentre que la resta vam haver de desfilar amb els citats banderins", han detallat.

Representants de "Catalonia"

Notícies relacionades

Després d'indicar que dos genets italians també van desfilar "amb els mateixos banderins de l'esdeveniment, perquè no en tenien tampoc suficients del seu país", els esportistes van afirmar desconèixer els motius pels quals la megafonia de l'esdeveniment els va presentar com a representants de "Catalonia" en lloc d'Espanya.

"Sí que és cert que per megafonia l''speaker' va dir "From Catalonia" en lloc de "From Spain". El motiu el desconeixem. Creiem que va voler fer un apunt 'simpàtic' dirigit a nosaltres i que, segons sembla, s'ha convertit en desafortunat. La situació política actual a Catalunya és ben coneguda a tot el món", han indicat els genets. A més, han mostrat el seu "profund malestar i descontentament" amb tot el que està passant i la rellevància que s'està donant al fet, ja que s'ha tret "totalment fora de context". Els fets es van produir l'11 de novembre, però fins que van aparèixer dimecres diverses notícies en mitjans informatius de Madrid no s'havia donat importància a aquesta desfilada.