AMISTÓS DE LA SELECCIÓ

'La Roja' estrena la 'republicana' davant una exigent Costa Rica

L'equip espanyol gira full en l'assumpte de la nova samarreta i Piqué torna a ser respectat pels aficionats

undefined40891412 graf988  m laga  10 11 2017   los jugadores de la selecci n 171110211406

undefined40891412 graf988 m laga 10 11 2017 los jugadores de la selecci n 171110211406 / Jose Manuel Vidal

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Estrena més que satisfactori de la samarreta republicana de la selecció espanyola, que ahir a la nit va cruspir-se Costa Rica sense despentinar-se. En el primer partit de preparació per al Mundial de Rússia, la Roja va sortir amb tots els tocadors i va desarborar un rival incapaç de neutralitzar el toc i l’arribada d’un equip que no deixa de progressar de la mà de Julen Lopetegui. Jordi Alba va obrir aviat el marcador, Morata va aclarir encara més el camí a la meitat de la primera part i Silva (2) i Iniesta van sentenciar a la segona. Piqué, per la seva banda, va desaprofitar diverses ocasions per fer callar d’una vegada amb un gol les mostres de rebuig que la seva figura va tornar a provocar entre un bon sector del públic que va anar a La Rosaleda.

Res de proves ocasionals, més o menys descafeïnades, per encarar l’amistós contra la selecció costa-riquenya, que no va fer honor al cartell amb què es presentava a Màlaga després de classificar-se també amb solvència per al Mundial de l’estiu que ve. L’equip espanyol no l’hi va permetre. Lopetegui va fer sortir Iniesta, Thiago, Silva i Isco al davant de Busquets, va deixar les bandes per a Odriozola i Alba i tot va funcionar com un rellotge des del principi, amb el debutant Kepa a la porteria. També amb el lideratge d’Isco, que, tot i que no va participar en els gols, va assumir un paper referent a casa, i els seus paisans en van gaudir. Va ampliar el seu camp d’acció a gairebé tot el perímetre, no va deixar d’intentar associar-se i va dibuixar un bon mostrari d’exquisideses entre la sobrepassada defensa centre-americana.

Alba, Lopetegui i Isco, durant la compareixença davant els periodistes / JOSÉ MANUEL VILLANUEVA (EFE)

En el primer gol, però, els que es van associar van ser Thiago i Odriozola perquè el lateral de la Reial, que ha arribat per quedar-se, servís des de la dreta. Morata va caure quan anava a buscar la pilota, que va arribar fins a la posició d’un desmarcat Alba, que va empalmar sense pensar-s’ho un fort xut creuat amb  l’esquerra, inapel·lable (m. 6). Un gol amb què la Roja va redoblar els esforços en la pressió a dalt per encadenar arribades amb perill.

Morata va amenaçar bé un parell de cops abans d’ampliar l’avantatge espanyol amb un gol d’oportunisme. Va arribar Alba per l’esquerra, Iniesta va tornar a Silva en una paret perfecta i la passada del jugador del City per a Thiago va ser interceptada per Carvajal, que va deixar la pilota a peus del davanter del Chelsea, que només la va empènyer (m. 24) .

Venegas va desaprofitar l’única ocasió costa-riquenya abans del descans, després d’un xut desviat de Gamboa, i es van succeir a continuació fins a quatre rematades de Piqué en els mateixos córners, amb les quals el blaugrana podria haver marcat el gol que segur que hauria servit per canviar els xiulets per l’aplaudiment general a partir de llavors. Entremig, Morata va desaprofitar una assistència de luxe d’Isco per sumar un doblet.

Notícies relacionades

Ni ell ni Piqué, a més a més de Ramos i Busquets, van sortir en el segon temps. Això no va rebaixar gens l’empenta de la selecció, que va liquidar l’assumpte en un tancar i obrir d’ulls. Silva no va deixar d’aprofitar un regal de Waston després d’un intent de paret de taló d’Aspas  amb Iniesta (m. 51). Quatre minuts després el canari va robar a la banda el seu presumpte marcador, va enfilar en diagonal cap a l’àrea i Carvajal es va menjar el xut sota el cos (m. 55).

Sense capacitat ni energia per inquietar i provar mínimament Kepa fins a l’última jugada del partit, Costa Rica va continuar donant facilitats. Aquest cop les va aprofitar Iniesta. Va rebre de Bartra al cercle central, va avançar i va avançar sense que ningú li sortís al pas i va batre amb la dreta des de fora de l’àrea el porter costa-riqueny, que de nou hauria pogut fer molt més (m. 73). La samarreta republicana va passar amb nota la primera prova. H